O comisie de la Ministerul Muncii va pleca la Timisoara pentru a ancheta cazul in care fostul director al Agentiei de Plati Sociale este acuzat de hartuire sexuala.

Pe langa angajata in varsta de 30 de ani, care a si inregistrat discutiile dintre ei, exista suspiciunea ca si alte subalterne au avut parte de acelasi tratament.

Inregistrarile audio in care fostul director al Agentiei Judeteane pentru Plati si Inspectie Sociala Timis ii cere subalternei sa intretina relatii intime cu el, altfel va fi monitorizata, sunt acum analizate de sefii directiei.

ANGAJATA: Tu nu intelegi nimic!
DIRECTOR: Eu ti-am spus, te întelegeam dacă erai o fată mare, deci cum să-ti zic, nu te-ai fi culcat cu nimeni pana acum....
ANGAJATA: Dar n-are relevanta asta!
DIRECTOR: Ei n-are relevanta… si daca te-ai f*** cu mine, care ar fi problema?
ANGAJATA: Da, dar dacă nu vreau!
DIRECTOR: Nu, dar care ar fi…pai si tu nu vrei! Pai nu vreau si eu anumite lucruri?
ANGAJATA: Da, dar daca nu vreau, ma!
DIRECTOR: Nu se întampla nimic! Dar nici n-ai incercat! Tu n-ai ancercat! .. Stii, ca si mancarea, nu-mi place, aia, dar nici n-o gusti…
ANGAJATA: Sincer, mi se par niste discutii...
DIRECTOR: Pai eu vorbesc deschis, ca tu sa intelegi, sa nu intelegi gresit! Tocmai de asta vorbesc deschis, ce te deranjeaza, nu sunt in DEX cumva cuvintele pe care le folosesc?

La urechile sefilor fostului director au ajuns informatii ca angajata in varsta de 30 de ani nu ar fi singura pe care a hartuit-o sexual.

"In conditiile in care, in urma anchetei pe care o face comisia de disciplina, se constata ca si alte doamne din institutie au fost agresate sau s-a comportat necuvincios cu ele, sigur ca poate trecem la pasul urmator si il suspendam si din functia de sef serviciu", a spus Adrian Toader, Agentia Nationala pentru Plati si Inspectia Sociala.

In cazul angajatei care acum a depus si plangere la politie, lucrurile au fost destul de clare. In continuare, cel incriminat nu comenteaza acuzatiile.

EL: Zici ca te-am tracasat in astea doua saptamani, ceea ce eu nu cred că te-am tracasat, acum am vrut sa avem o discutie in ultimele doua saptamani.. nu o sa te tracasez… dar o sa ai de lucru foarte mult!
Ea: Bine
El: Vezi tu ca.. o să lucrezi mult ....
Ea: Bine … bine … da, bun…
El: Si cum sa zic, nu numai ca iti dau, dar te si monitorizez!

Acest caz, spun asociatiile care lupta pentru drepturile femeii, nu este singular.

"Exista majoritare femeile care sunt hartuite la locul de munca, reprezentand un procent de 55%, asa cum a fost estimat la nivel international. Se intampla frecvent in institutii publice, se intampla si in institutii private", spune Adela Dinu, directorul Asociatiei pentru Promovarea Femeii.

Dupa izbucnirea scandalului, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala l-au schimbat pe cel acuzat din functia de director si l-au mutat pe postul de Sef al Serviciului Economic. Intre timp, barbatul si-a luat concediu.