Alexandru Tomescu si vioara Stradivarius, impreuna intr-un concert care va ajuta peste 5.000 de orfani

26-03-2014 19:34


Aparent, intre un orfelinat trist al Romaniei si-o vioara Stradivarius, de peste 2 milioane de euro, nu ar fi nici o legatura. Dar barierele cad cand un artist de talia violonistului Alexandru Tomescu sustine un concert pentru cei mai vulnerabili copii.

Este intr-adevar concertul primaverii la Ateneul Roman, unul caritabil, sustinut de cel mai cunoscut violonist al momentului, Alexandru Tomescu si de alti artisti importanti, in sprijinul fundatiei Hope and Homes for Children Romania, o fundatie care de 12 ani pune umarul la reformarea sistemului de protectie a copilului.

HHC Romania a scos pana acum din orfelinatele de tip vechi peste 5.000 de copii pe care i-a mutat in case bazate pe conceptul de familie si a salvat de la abandon peste 16.200 de copii.

Daca intrebi pe cineva care a crescut intr-un orfelinat care e amintirea lui preferata din copilarie, invariabil omul acela va evita un raspuns. Pentru ca nu are amintiri frumoase. Copiilor fara familie nu le lipsesc atat hainele sau mancarea, ci intamplarile firesti pentru o copilarie.

Toti care care au venit in aceasta seara aici sunt oameni care nu ridica din umeri, ci pun umarul ca sistemul de protectie a copilului sa fie schimbat radical, nu doar la nivel de zugraveala in cladiri, ci profund, pana la ceea ce simt copiii.

VIDEO PROTVPLUS.RO