Curse gratuite cu vapoare la Galati, de Zilele Dunarii. Oamenii au stat la cozi uriase pentru a se imbarca

Dată publicare: 30-06-2017 08:49
Dată actualizare: 03-07-2017 07:11


Zilele Dunarii sunt sarbatorite cu fast in acest sfarsit de saptamana la Galati. Ca sa marcheze momentul, autoritatile au adus la viata un obicei demult uitat: croazierele pe fluviu.

Astfel, sute de persoane s-au putut plimba joi cu mai multe vapoare de pasageri. Cursele au fost gratuite, insa, dupa incheierea festivitatilor, lucrurile vor fi la fel ca inainte: nicio companie, de stat sau privata, nu va executa curse regulate in regiunea Dunarii de Jos.

Pe acorduri de fanfara, asa au plecat de la tarm vapoarele incarcate cu oameni. Inarmati cu un entuziasm molipsitor, multi dintre participanti au marturisit ca se afla la prima experienta de acest fel.

"O mica croaziera e extraordinara.
Sunteti din Galati? Da.
Si totusi niciodata nu v-ati plimbat pe Dunare.
Nu am reusit, nu."

"Asa o croaziera n-am facut niciodata.
Nu v-ati plimbat niciodata pe Dunare? Ba da, dar cu ani in urma. Inainte de Revolutie, banuiesc. Dar ne-a fost dor!"

Inainte sa se vada urcati pe nave, oamenii au trebuit sa treaca, insa, testul rabdarii: au asteptat la cozi kilometrice pentru a putea primi bilete, chiar daca toate cursele au fost de aceasta data gratuite.

Ceea ce pe vremuri reprezenta un fapt banal - o plimbare pe Dunare intre Galati si Braila, sau Galati si Tulcea - astazi a devenit un fapt inedit si toata lumea isi doreste sa traiasca aceasta experienta

In mod obisnuit, aceste vase nu organizeaza curse regulate, insa pot fi inchiriate ocazional de catre grupuri organizate de pana la 120 de persoane.

Anul acesta, zilele Dunarii vor fi sarbatorite la Galati pana duminica inclusiv.


VIDEO PROTVPLUS.RO