Cursa contra cronometru pentru a-i salva vederea lui Petru. Parintii sai incearca sa convinga ambasada SUA sa le acorde viza

07-11-2014 17:51


Parintii lui Petru, bebelusul de 4 luni din Ploiesti care va orbi in lipsa unei operatii in Statele Unite, au primit un ajutor nesperat din partea oamenilor care le-au aflat povestea.

In cateva zile, au strans cei 18 mii de dolari, care acopera costul interventiei pe retina si banii de avion ca sa ajunga in Michigan. Fac insa si acum eforturi uriase, pentru ca prima cerere de viza medicala le-a fost respinsa. Sambata se vor casatori si au primit, de la bunicii copilului, locuinta in care stau, ca sa arate ca nu au de gand sa ramana in America odata ce pruncul va putea sa vada.

LA FINALUL ARTICOLULUI AFLATI CUM IL PUTETI AJUTA PE PETRU

Acum o saptamana, cantecul caruselului il ingrozea pe copilul care, cu fiecare zi ce trece, se scufunda in intuneric. Sute de oameni au inteles insa tragedia unui suflet nevinovat si au decis sa-l ajute cu bani pentru operatia in Statele Unite. Interventia pe retina va face ca Petru sa vada macar la 2-3 metri distanta.

In prezent, bebelusul de 4 luni zambeste... in somn si fara sa fi vazut vreodata cum arata zambetul mamei.

Sorina Baicu, mama: "Sincer va spun, nu stiam ca exista astfel de persoane care ajuta, sincer va spun. Chiar azi ne-a sunat cineva. Ne va ajuta si cu ochisorul stang."

Elvis Cocalea: "Mai mult ca sigur simte. Nu neaparat ca stie, dar simte ca lucrurile au luat o intorsatura buna pentru el."

Costul operatiei, de 18 mii de dolari, si al biletelor de avion sunt acum acoperite. Interventia e programata pentru 1 decembrie, la clinica Royal Oak din statul Michigan, dar mama si fiul sunt asteptati cu cateva zile inainte, pentru analize.

Ambasada SUA a respins prima solicitare facuta de mama pentru viza care permitea deplasarea in scop medical. Aceasta nu a reusit sa-i demonstreze ofiterului consular ca are aici, in Romania, suficiente legaturi familiale, sociale si economice, astfel incat sa nu incerce sa ramana peste ocean dupa operatia baiatului. Pentru ca normele permit reinnoirea cererii, parintii vor merge din nou saptamana viitoare si vor plati din nou taxa de 480 de dolari.

Sorina Baicu, mama: "Nu intentionam nici macar o zi sa ramanem in plus acolo. Am depus si actele pentru casatorie, sa nu fie si asta o problema. Am luat si extrasele, sa dovedim ca banii provin din ajutor, din donatii."

Intre timp, bunicii au pus casa familiei pe numele parintilor lui Petru si au inceput sa vanda lucruri cu oarecare valoare, astfel incat functionarii ambasadei sa vada ca alaturi de bebelusul aproape orb sunt oameni care se pot intretine singuri in Romania.

Nu mai exista loc de amanari. Boala copilului progreseaza atat de rapid, incat in doua luni va fi practic orb. Si nicio operatie si nici bunatatea celor din jur nu-i vor putea reda lumina ochilor.

Cum puteti sa-l ajutati pe Petru:

Cont bancar Lei: RO78BACX0000001066967000
Cont bancar USD: RO51BACX0000001066967001

Conturile deschise la Banca UniCredit Tiriac pe numele BAICU SORINA MADALINA.

Numarul mamei este 0755.368.909
 

VIDEO PROTVPLUS.RO