Cum a ajuns o profesoară să predea la școală cu 1,18 alcoolemie: ”Se clătina”

Ultima actualizare: 18-11-2019 17:57

Incident revoltător la o școală din județul Brăila: o profesoară a mers la școală băută. Când au văzut-o, colegii au anunțat imediat conducerea unității, care a chemat poliția.

Femeia avea o alcoolemie de 1,18 în aerul pur expirat, au stabilit agenții veniți la față locului.

Profesoară de franceză a fost trimisă acasă și va fi anchetată de comisia de disciplină a școlii.

La școala Mihai Bravu din Victoria, în județul Brăila, colegii profesoarei, stupefiati de situație, l-au anunțat pe directorul școlii, iar acesta a chemat poliția.

Profesor Florin Bornaz, dir. Școala Gimnazială din satul Mihai Bravu, comuna Victoria: "Colegii mi-au spus că avea o vorbire incoerentă, nu se orienta să găsească sălile de clasă, cancelaria, era dezechilibrată. A fost testată cu aparatul și indica 1,18 mg în aerul pur expirat."

Scandalizați, profesorii nu i-au mai permis colegei lor să intre la ore.

Profesor Aurelian Mocanu: "Se clătina, nu știa unde e cancelaria. Inițial am crezut că are o problemă de sănătate."

Profesoara, în vârstă de 50 de ani, predă limba franceză în această școală de la începutul acestui an școlar, dar a mai predat până acum la diverse școli din mediul rural, din județul Brăila. Dimineață, a avut de susținut o testare psihologică și mirosul de alcool a dat-o de gol. Inspectoratului școlar din Brăila a declanșat o anchetă administrativă.

Profesor Viorel Botea, inspector școlar general Brăila: "Doamna profesoară, la controlul psihologic, nu s-a prezentat cum ar trebui să se prezinte. Medicul de medicina muncii a cerut o reexaminare până pe 1 Decembrie.”

Profesoara anchetată a intrat acum în concediu medical și nu a putut fi contactată pentru a-și exprima un punct de vedere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO