Culmea saraciei: sa ai pe o strada mai multe case de amanet decat banci
Se intampla, din pacate, chiar in Romania, unde din ce in ce mai multi oameni ajung sa isi vanda lucrurile dragi pe bani de nimic, doar ca sa isi cumpere o paine.
Ei fac compromisul, iar patronii averi destul de mari, din moment ce si hotii ii cauta adesea.
In Bucuresti, numarul caselor de schimb valutar a fost depasit de cel al caselor de amanet. In prezent sunt deschise 487 de puncte din care oamenii disperati pot face repede rost de bani daca isi lasa gaj amintirile de familie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si, din pacate, mai mult de jumatate dintre romani nu mai revin dupa bunurile lasate. Proprietarii caselor de amanet castiga instantaneu, pentru ca le scot la vanzare cu un pret mult peste cel oferit initial.
''Era normal ca intr-o perioada in care oamenii nu mai pot sa ia credite de la banca sa caute alta surse de finantare. Iar cei care au cu adevarat probleme cu banii sa incerce sa obtina bani pentru obiectele lor de valoare din casa. In aceste conditii am vazut si o proliferare a caselor de amanet. Au mers intr-atat de departe incat au ajuns sa ia in garantie si apartamente pentru a oferi credite, insa aceasta practica a fost interzisa de Banca Nationala", a explicat Liviu Chiru, redactor la Ziarul Financiar.
Asa ca hotii dau acum ocol caselor de amanet. In ultimele zece zile, in Capitala au avut loc cinci spargeri la casele de amanet, iar alte trei au esuat.