Culmea invatamantului romanesc: director adjunct si elev in acelasi timp!

Dată publicare: 08-09-2010 00:00
Dată actualizare: 03-10-2012 03:14


Asa s-a intamplat la Grupul Scolar "Dan Mateescu" din Calarasi, unde directoarea adjuncta s-a inscris la cursurile postliceale organizate de institutia pe care o conduce.

Asa se face ca toti colegii de cancelarie ii erau si profesori.

"N-am omorat pe nimeni!", se apara fosta directoare, demisa intre timp din functie. Cei din Inspectoratul Scolar Calarasi sustin ca n-au avut habar de situatia de la Grupul Scolar "Dan Mateescu" pana in aceasta vara.

Directoarea adjuncta a liceului, Maria Bucur, a vrut sa-si completeze studiile in domeniul turismului si alimentatiei publice, mai ales ca aceasta scoala postliceala functiona chiar in subordinea domniei sale. Si s-a inscris la cursuri!

Chiar daca nu vorbim despre o ilegalitate, inspectoratul scolar a hotarat sa o demita din functia de director adjunct. Colegii profesoarei si... elevei, in acelasi timp, ii iau apararea.

Pe fosta directoare, reporterii ProTv nu au mai gasit-o la liceu, pentru ca si-a luat concediu fara plata. Insa a declarat, prin telefon, ca se considera nevinovata si sustine ca si alti colegi profesori din liceu au urmat cursuri postliceale.

Conducerea inspectoratului sustine ca, in timp ce dascalii erau preocupati cu propria lor pregatire profesionala, de elevi nu se mai ocupa nimeni. Dovada ca in vara nici unul dintre absolventii acestui liceu nu a reusit sa treaca examenul de bacalaureat.


VIDEO PROTVPLUS.RO