Cozi interminabile la ghișee în prima zi lucrătoare a anului, deși taxele pot fi plătite online


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 03 Ianuarie 2018 18:01
Categorie: Stiri Sociale

Deşi am intrat în 2018 şi mai toate taxele pot fi plătite online, mulţi s-au înghesuit în prima zi lucrătoare a anului să îşi achite impozitele.

Cozile formate la ghişee şi graba sunt greu de înţeles, în condiţiile în care reducerea de 10 la sută pe care o primesc cetăţenii care îşi plătesc din timp impozitele este valabilă până la 31 martie.

Aşa cum ne-au obişnuit în fiecare an, pensionarii au fost primii la coadă, la Direcţia de taxe şi impozite. Ei ştiu din timp cum îşi vor drămui pensia şi aşa foarte mică. Şi prefera să stea câteva ore la coadă, dar să scape de grijă.

Aşa plătesc când iau pensia, că pe urmă nu mai am bani", explică o pensionară. 

După ce au stat la coadă, în frig, pe contribuabili i-a aşteptat o coadă cât se poate de haotică în interior.

Aşadar, o zi petrecută la coadă pentru a plăti impozitele. Ca să evite aceasta situaţie şi să se relaxeze în zilele libere, aşa cum ar trebui, funcţionarii publici îi îndeamnă pe oameni să apeleze şi la alte modalităţi de plată.

"La nivelul oficiilor poştale şi al agenţiilor CEC, la nivelul sectorului şi cel mai important şi cel mai facil mod de a plăti taxele locale: online, pe ghişeul.ro, unde se pot plăti în maximum două minute, fără deplasare la sediu”, explică directorul Direcției de taxe și impozite Sector 3.

Datele de acces pentru crearea unui cont pe ghişeul.ro pot fi cerute tot pe email, pe adresa direcţiei de taxe şi impozite a fiecărui sector sau localitate. În Bucureşti, taxele şi impozitele locale au rămas neschimbate. Cei care le plătesc până pe 31 martie primesc o reducere de 10%.

VIDEO PROTVPLUS.RO