Cozi interminabile și la schimbatul buletinelor


Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Vineri 18 August 2017 12:53
Categorie: Stiri Sociale

E sezonul cozilor uriaşe nu doar la paşapoarte, ci şi la Direcţiile de Evidenţă a Populaţiei. Românii veniţi din străinătate vin să îşi schimbe buletinele, iar oamenii aşteaptă ore în şir pentru a primi un bon de ordine.

Se fac şi liste de aşteptare, însă chiar şi aşa apar certuri în serie. Autorităţile spun că numărul celor care îşi schimbă buletinul în această perioada este cu aproximativ 50 la sută mai mare decât în restul anului.

Cu noaptea în cap, peste o sută de oameni s-au aşezat la coadă în faţă Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei din Timişoara. Listele de aşteptare au stârnit dispute aprige.

Acest domn venit din Italia este exasperat.

Bărbat: "De la ora două noaptea."
Reporter: "De ce aţi venit aşa devreme?"
Bărbat: "Cozile acestea infernale şi a trebuit să vin mai devreme."

Problema e că numerele de ordine şi programările online sunt limitate, chiar dacă la ghişee se lucrează la capacitate maximă.

Constanța Țecu, Director Executiv al Direcţiei pentru Evidenţă Populaţiei Timişoara: "Se dau între 180 şi 200 de bonuri. Dacă intră 200 de persoane o dată, se epuizează în două ore."

Programări online mai sunt posibile abia din septembrie încolo.

Situaţia e tensionată şi la Braşov.

Doar 80 de bonuri s-au eliberat la faţa locului, iar pe site, spun oamenii, programările din august sunt de mult completate.

Cozi enorme sunt şi la starea civilă

George Roșca Directorul Executiv al Serviciul de Stare Civilă Braşov: „Cetăţenii aflaţi în străinătate pot să mandateze prin consulat orice persoană din România să le reprezinte interesele în vederea depunerii cererii.”

 

Cozile umilinţei sunt şi la serviciile de buletine şi paşapoarte din Târgovişte.

Funcţionarii de la ghişee spun că volumul de lucru este foarte mare în această perioada, dar numărul angajaţilor a rămas mic.

Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri
Șefii celor două direcții de pașapoarte și-au cerut public scuze
Escrocii care pentru 150 de lei te scapă de coada la Paşapoarte. Autorităţile neagă
VIDEO PROTVPLUS.RO