Coplata in spitale intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011. Cat ne costa?
Potrivit Ministerului Sanatatii, contributia personala a cetatenilor prin tichetele pentru sanatate nu va depasi 600 lei pe an. Dupa ce atinge acest plafon, serviciile medicale sunt gratuite.
Masura introducerii coplatii face parte din Strategia Nationala de Rationalizare a Spitalelor 2010-2012, document facut de catre ministerul de resort si asupra caruia guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.
Cat ne costa serviciile medicale de baza?
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De la inceputul anului viitor, pe langa contributia la asigurarile medicale de 5,5% din salariul brut lunar, scoatem bani din buzunar ori de cate ori mergem la medicul de familie, la specialistul din ambulatoriu si spital.
Mai exact, pentru o consultatie la medicul de familie vom plati 5 lei, iar pentru vizitele acestuia la domiciliu 15 lei.
Vizita la medicul specialist va costa 10 lei, iar in afara programului sau de lucru, 20 de lei.
Cand vom chema ambulanta vom plati 20 de lei. Coplata pentru spitalizare va fi de 10 lei pe zi.
Vor fi scutite de la plata tichetelor de sanatate persoanele defavorizate: cele asistate social, pensionarii cu pensii sub 700 de lei, somerii, tinerii sub 18 ani sau persoanele cu handicap.