Copil din Gorj rapit de tatal pakistanez si dus in Bulgaria. Barbatul isi suspecta sotia ca il insala

Ultima actualizare: 23-05-2016 07:03

Situatie complicata pentru un baietel de patru ani, din Gorj, al carui tata, de origine pakistaneza, l-a luat in urma cu o luna si a fugit cu el in Bulgaria.

Ar fi mers mai departe daca nu era dat in urmarire si prins de politistii din tara vecina. Gelos, barbatul si-a snopit in bataie sotia si un vecin inainte de a fugi in strainatate impreuna cu copilul. Nimeni nu stie insa cum a reusit sa il treaca granita pe cel mic fara sa aiba acte asupra lui.

Baietelul, care are origini pakistaneze din partea tatalui, a fost plimbat, fara voia lui, de la un centru de plasament la altul. Dupa o bataie crunta aplicata sotiei, tatal acestuia l-a luat cu forta si a reusit sa ajunga cu el pana in Bulgaria. A fost dat in urmarire internationala, iar in scurt timp politistii bulgari l-au arestat.

Individul si-a cunoscut sotia in urma cu sase ani la munca, in Grecia. In urma cu o luna a lovit-o, fiind convins ca femeia il inseala.

"M-a batut, am taietura in cap, pentru ca a fost un prieten pe la mine si a zis sa nu aiba copilul alt tata. Era gelos", spune femeia.

Baietelul a ajuns in prezent la un centru de plasament din Romania, iar mama lui vrea sa-l ia acasa. Autoritatile au insa ultimul cuvant.

Corina Dragan, purtator de cuvant Directia pentru Protectia Copilului Gorj: "Pana acum, nu a facut dovada ca e capabila sa faca acest lucru. De multe ori, membrii comunitatii s-au plans de conflictele din familie, de faptul ca copilul a fost supus unor abuzuri de tip emotional, fiind deseori pus in situatia de a fi martor la conflictele din familie."

Pentru ca se afla inca in arest, in Bulgaria, politistii romani asteapta extradarea tatalui pentru a-l cerceta. Capetele de acuzare sunt: lipsirea de libertata, lovire si alte violente. Intre timp si autoriatile bulgare au deschis o ancheta in care il acuza de trecerea frauduloasa a frontierei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO