Copiii de scoala primara care sunt campioni la motociclism. Cat ii costa aceasta pasiune pe parinti

Ultima actualizare: 23-06-2015 07:02

Exista copii care la 5-6 ani masoara circuitul de motocros si incep sa castige, din pasiunea lor, premii si bani, inainte sa dea capacitatea. Ei sunt copiii care merg pe motocicleta, adica fac, in general, ce au vazut la parinti.

Maia intra, in toamna, in clasa intai. In schimb, e deja la clasa 50 de cm cubi - adica are un hobby total strain colegilor ei de la pregatitoare: motocicleta.

Are un dinte lipsa, dar nu de la mers cu motorul. Oricum, are acelasi curaj ca si sora ei mai mare. Aida e clasa a patra. Fetitele au incalecat pe sa pentru ca asta au vazut in familie. Tatal lor s-a apucat de motocros la 8 ani si era logic sa le dea startul si copiilor sai.

Acesta este momentul pentru care parintii fac investitii - si nu doar financiare, ci si ca timp si implicare- iar copiii suporta sute de cazaturi si inghit tone de praf: trepidatia rascolitoare a motoarelor de la linia de start. La copii, nu iti permiti sa faci compromisuri la siguranta. Casca si ochelarii costa 500 de lei, pantalonii si tricoul cam 400, genunchierele 3-400 de euro, platosa 500 de lei, la fel si cizmele speciale.

La 13 ani, cat are Iasmina, conteaza si altceva: sa porti natural si pantalonii de cros, si rochia pentru banchetul de a opta, indiferent ce cred baietii. „Sunt invidiosi, majoritatea dintre ei”, spune Iasmina. Artur, prietenul fetei, a urcat de multe ori pe podium alaturi de ea... doar cu o treapta mai jos! Dar spune ca nu e invidios.

In tara sunt peste 500 de copii care fac motocros. Fetele concureaza cot la cot cu baietii. In final, pentru juniori, nu cupele conteaza, ci senzatia de zbor. Dar exista un gest de care se feresc cu toate fortele: scoaterea castii, care inseamna ca abandoneaza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO