Noaptea institutelor culturale: Lista evenimentelor pline de experiente gastronomice si muzicale

×
Codul embed a fost copiat

Romanii sunt asteptati la noaptea institutelor culturale: cu muzica, spectacole de teatru si proiectii de film, dar si cu mancare specifica fiecarei tari participante.

Institutul Francez, British Council, Centrul Ceh sau Institutul Cervantes sunt doar cateva dintre gazdele care asteapta oaspeti.

La British Council, pe langa un concert de muzica scotiana si proiectii de film, publicul va fi poftit sa incerce mancarea traditionala britanica. Mancarea englezeasca seamana mult cu cea din Transilvania, spune Chef Rachel, care s-a stabilit acum 20 de ani la noi in tara.

„Este facut cu apa si untura. E o mare placere pentru mine pentru ca in Romania gasim untura de calitate"

Institutul Polonez organizeaza o seara speciala la un restaurant de pe Bulevardul Aviatorilor. Pentru asta, a fost invitat sa ne gateasca cheful singurului restaurant cu o stea Michelin din Polonia.

Citește și
noaptea muzeelor - stiri
NOAPTEA MUZEELOR 2015. Protestul inedit al institutiilor culturale. HARTA INTERACTIVA cu muzeele din Capitala
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

„Ingredientul principal este marul, care e foarte popular in Polonia. Acum pregatesc desertul. Desertul este ca o tarta cu mere, dar nu chiar la fel"

Meniul, numit "mar in trei feluri" va contine si rata cu ramura de mar, jeleu afumat si orz.

"Vreau sa impartasesc romanilor mancarea mea, dar la randul meu sunt foarte entuziamat de mancarea romaneasca si ingredientele romanesti", spune Chef Piotr Slusarz.

Si la Institutul Francez, noaptea se anunta plina de evenimente. "Vom avea ateliere pentru copii, o performanta video in atrium, un spectacol de teatru, un concert, un dj. o sa dureze pana pe la 2 dimineata"

In interiorul institutului francez va veti putea bucura si de o expozitie cu cele mai frumoase carti publicate in 2014 in tara noastra. in plus, un grafician va demonstra live cum se realizeaza designul unei carti.

Toti cei interesati sunt bineveniti si la Institutul Cervantes, Centrul Ceh, Goethe - Institut sau Institutul Italian.

Muzica cehoslovaca din anii '60 - '90 va putea fi ascultata, in intervalul orar 22,00 - 1,00, in Gradina de beton a Centrului Ceh. Tot la Centrul Ceh vor putea fi vizionate intre orele 18,00 - 21,00 filme de animatie din perioada anilor 1925 - 1945.

Institutul Maghiar din Bucuresti a pregatit o seara presarata cu evenimente gastronomice, expozitii si concerte.

Fundatia Culturala Greaca invita la vizitarea expozitiei "Monumente paleocrestine si bizantine din Thessalonic", care va fi deschisa de vineri pana pe 3 iulie la Spatiul Public European. In cadrul evenimentului de vineri va putea fi vizionat documentarul "Intoarcerea", in regia lui Giorgios Skandalaris.

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al Clusterului EUNIC Bucuresti (Reteaua Europeana a Institutelor Culturale Nationale), coordonat anul acesta de Institutul Francez din Bucuresti si organizat de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc "Yunus Emre", Delegatia Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Goethe-Institut, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Italian de Cultura si Institutul Polonez din Romania impreuna cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Biroul de Informare al Parlamentului European in tara noastra.

 

De la 20:30 - Austria turca la Institutul Cultural Roman Performance sustinut de dansatorul vienez de origine turca,...

Posted by Noaptea Institutelor Culturale on Thursday, June 18, 2015

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Noaptea Muzeelor cu domnite si cavaleri la Castelul Corvinilor. Iesenii l-au
Noaptea Muzeelor cu domnite si cavaleri la Castelul Corvinilor. Iesenii l-au "cautat" pe Gheorghe Nichita la primarie

Muzeele din tara au fost pline ochi de vizitatori curiosi. La Castelul Corvinilor din Hunedoara, cavalerii si domnitele au insufletit atmosfera.

NOAPTEA MUZEELOR 2015. Protestul inedit al institutiilor culturale. HARTA INTERACTIVA cu muzeele din Capitala
NOAPTEA MUZEELOR 2015. Protestul inedit al institutiilor culturale. HARTA INTERACTIVA cu muzeele din Capitala

A venit momentul celui mai mare eveniment cultural al anului - Noaptea Muzeelor. Sute de mii de oameni vor impanzi strazile marilor orase si, asa cum ne-au obisnuit, probabil vor sta la cozi interminabile ca sa viziteze gratis 50 de institutii de profil.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.