CE a declarat razboi impotriva biberoanelor din plastic ce contin bisfenol

Dată publicare: 26-11-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 02:20


Biberoanele din plastic care au in compozitie substanta Bisfenol A vor fi interzise de anul viitor in toate tarile Uniunii Europene. Decizia luata de reprezentantii tarilor membre va fi transpusa intr-un regulament care se va aplica si in Romania.

Acest compus chimic a intrat in vizorul expertilor inca de anul trecut, dupa ce unele studii au semnalat ca ar putea fi cancerigen.

Bisfenolul A, sau pe scurt BPA, este o substanta chimica utilizata in fabricarea plasticului de uz alimentar, deci si al biberoanelor. Potrivit studiilor efectuate, in momentul in care plasticul este incalzit, particulele de bisfenol "migreaza" in alimentele din aceste recipiente.

Si asta se intampla si cand puneti lapte cald in biberon si incalzati recipientul cu totul la microunde. Apoi ajunge in organismul copiilor si in timp poate produce modificari hormonale, sustin unii specialisti.

Ministerul sanatatii a anuntat deja ca se va conforma deciziei. Nu vom fi singurii. Franta, Danemarca, Canada si Australia au scos deja de la vanzare aceste produse.

Tags: boli,


VIDEO PROTVPLUS.RO