Competitie de gatit intre romani si sarbi de sarbatoarea Ignatului. Preparatele, donate centrelor pentru copii si batrani
Marti a fost sarbatoarea Ignatului si, conform traditiei, gospodarii taie porcul pentru Craciun. In vestul tarii a fost organizata chiar o competitie intre romani si sarbi, cu bunatati care fac sa-ti lase gura apa.
Bucatele vor ajunge la centrele de copii si batrani, pentru masa de sarbatori. De cu zori cei mai priceputi gospodari din vestul tarii dar si din Serbia s-au strans la Jimbolia pentru a prepara carnati, caltabosi, toba, gulas, dar si alte gateli ingeresti pentru masa de Craciun.
Cand vine vorba despre traditionalii carnati, concurentii spun ca reteta ramane serceta macar o vreme.
In schimb, vecinii de peste granita cantaresc cu rigoare fiecare condiment pe care il pun in carnea tocata.
Pentru ca in acest an nu au venit si vecinii unguri, localnicii din Jimbolia au preparat ei gulasul.
Si cum mai este putin pentru Craciun, faptele bune nu s-au lasat asteptate. Bunatatile vor merge la centrele de copii si de batrani.