Bursa de fericire poate schimba soarta copiilor bolnavi de cancer, care dorm in acelasi pat cu parintii. Cum pot fi ajutati

Ultimul update: Vineri 23 Decembrie 2016 07:11
Data publicarii: Marti 20 Decembrie 2016 18:16
Categorie: Social

Atunci cand sunteti mai nefericiti si traiti cu impresia ca toate lucrurile va merg pe dos ganditi-va ca langa noi foarte aproape sunt nedrept de multi copii bolnavi de cancer. Mai rau este ca pe langa suferinta, invata de mici si lectia umilintei.

Stau la coada la toaleta si la dus. Se intampla la spitalul ''Marie Curie'' si nu ar trebui sa mai permitem asta. Tocmai de aceea voluntarii de la ''Asociatia Daruieste Viata'' vor sa construiasca o clinica de oncologie noua, iar firmele pot acum la sfarsit de an sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre bursadefericire.ro.

Etajul 5, sectia de oncologie, spitalul de copii Marie Curie. Madalina se uita prin geamul care o separa de restul spitalului la copiii care pleaca acasa. Ea nu pleaca. E aici de aproape 9 luni. S-a plictisit. Se misca dintr-un loc in altul, nu mai are rabdare. Se intoarce in patul care i-a devenit casa. Agata de o instalatie sta lista cu ce isi doreste sa faca atunci cand o sa plece de aici.

Madalina: “Eu am scris ca vreau sa fac calarie, sa merg la munte, sa ma joc cu copii si sa merg la dansuri in continure.”

Cu ochii secati de lacrimi, mama o incurajeaza. Mama: “E groaznic. Si nu ai nicio putere. Nicio putere.”

Madalina e clasa a 8-a si e dansatoare. In primavara, pe cand se intorcea dintr-un turneu a inceput sa o doara burta. Au mers la spital.

Mama: “Ni s-a spus ca are o tumora la ficat. Am plecat spre Bucuresti si aici ni s-a confirmat ca are acea tumora. Si e o poveste foarte lunga.”

Si asa au devenit personajele unei povesti in care o boala nedreapta a ales-o pe ea, fara sa dea vreun semn inainte. Dintr-o data. Si de atunci, povestea i-a mutat in spital. Cu totul.

Locul e stramt. Langa patul Madalinei, un alt copil lupta. Mama ii mangaie mana si-l vegheaza. Peste tot sunt bagaje. Noapte, Madalina isi imparte patul cu mama. Luni la rand mama a dormit la picioarele copilului.

Pe sectia oncologie din spitalul Marie Curie sunt 31 de paturi. 31 de copii cu 31 de parinti. Toti impart 2 dusuri si 2 toalete. Parintii isi spala in salon in lighean. Medicii si-au improvizat un birou pe hol.

Cristian scutaru, medic: “Spatiul este principalul si impartirea. Avem saloane cu 3-4 paturi. Am incercat sa nu punem mai multl copii. Dar in primul salon mai punem si 4. Si practic eu ii vad pe toti in acelasi salon. Multi parinti isi lasa usile deschise pentru ca vara este foarte cald. Si pe undeva este ca si cand ar sta toti in acelasi salon. Nu este bine...ar trebui sa stea cat de cat izolati."

Asociatia Daruieste Viata va construi pentru acesti copii in curtea spitalului o clina noua. De la zero. Pana acum, Asociatia a investit in spitalele de stat din Romania 6 milioane de euro. Ultimul loc inaugurat a fost sectia de oncologie de la spitalul de copii din Brasov. Un loc in care se dovedeste ca se poate ca si spitalele noastre sa arate altfel. Clinica de oncologie de la Marie Curie va costa 5 milioane de euro, cu arhitectura speciala si va aduce orasul si natura in saloanele copiilor. Pentru asta insa e nevoie de ajutor. Acum, la sfarsit de an, companiile pot sa redirectioneze 20 la suta din impozitul pe profita catre bursadefericire.ro, o platforma a asociatiei.

Oana Gorghiu, vicepresedinte Daruieste Viata: ”Companiile pot descarca de pe site-ul nostru, bursadefercire.ro contractul precompletat in care trec doar suma. Ni-l trimit, il semnam iar firma trebuie sa vireze acesti bani pana la 31 decembrie in contul asociatiei.

In noua clinica vor fi 80 de paturi, 2 buncare pentru radioterapie, spatiu de joaca si o sala de cinema.

 

Un tanar dedicat pana acum proiectelor de voluntariat are acum nevoie de ajutorul nostru. Robert Cadar e bolnav de cancer
Un tanar dedicat pana acum proiectelor de voluntariat are acum nevoie de ajutorul nostru. Robert Cadar e bolnav de cancer
VIDEO PROTVPLUS.RO
aplicație eminescu
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%
Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal
Împinși de sărăcie, locuitorii din cartierul Ferentari își extind periculos locuințele
Copiii abandonați nu sunt o prioritate pentru aleși. Legea adopțiilor, uitată de Parlament
bancomat
Hoții care au aruncat în aer un bancomat la Arad s-ar fi inspirat din filme
În ciuda iernii grele, urşii care acum ar trebui să hiberneze sunt în căutare de hrană
Alex Dima: Oamenii simt și știu prea bine ce facem noi. Implicarea este cuvântul cheie.
Revelionul pe rit vechi, organizat de studenții din Galați. Mesajul unui tânăr din Yemen
Tinerii din Maramureş care îşi umplu maşinile cu lemne de foc. Cui le duc apoi
UE ne dă bani pentru ca elevii să aibă fructe şi lapte. Autorităţile, lipsite de interes