Codul a trecut, oamenii din Sibiu inca stau cu sufletul la gura. Sute de case risca sa fie inundate

12-06-2011 18:11


Primejdia nu a trecut, iar jalea abia incepe in judetul Sibiu, cel mai greu incercat de avertizarile meteorologilor. Desi ploile s-au oprit, apele pot invada oricand casele oamenilor sau, mai bine zis, ce-a mai ramas din ele.

Viiturile au deviat cursul unui rau din zona, asa ca oricand se poate da din nou alarma.

Oriunde privesti vezi numai apa in localitatea Cartisoara. Nici nu e de mirare, daca ne gandim ca au cazut aproape 240 de litri pe metrul patrat in 24 de ore. Casele s-au prabusit una cate una.

Disperati, oamenii incearca acum sa salveze ce-a mai ramas. Pericolul nu a trecut inca. Trunchiurile de copaci si bolovanii adusi de puhoaie au deviat cursul raului care traverseaza localitatea.

Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, filtrele de apa din barajul care alimenteaza 3 localitati din zona au fost corodate, iar apa nu mai este potabila.

Daca nu fierb apa, oamenii risca sa se imbolnaveasca de enterocolita, hepatita A sau dizenterie, iar cei mai sensibili sunt copiii.

Meteorologii si hidrologii au vesti bune. Codul galben de ploi a fost ridicat. Desi la munte sunt sanse sa mai ploua, nu se vor inregistra cantitati mari.

Codul portocaliu instituit de hidrologi s-a transformat in galben pentru raul Olt, in judetul Brasov. Avertizarea este valabila pana maine dimineata la ora 10. Cat despre raul Arpasul Mare din judetul Sibiu, avertizarea a fost si ea ridicata.

Tags: inundatii, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO