Clujul se va transformă în Capitala Filmului. Fanny Ardant, invitată special la TIFF 2018

08-05-2018 13:05


În aproximativ 2 săptămâni, Clujul se va transforma în Capitala Filmului. În cadrul celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania vor fi proiectate şi în acest an peste 200 de producţii.

Sute de invitaţi romani şi străini din lumea filmului şi-au confirmat deja prezenţa la TIFF, iar invitatul special din acest an este celebră actriţa din Franţa, Fanny Ardant. 

227 de producţii dintre care 178 de lungmetraje vor fi proiectate în cadrul celei de-a 17a ediţie a TIFF. Principala atracţie a festivalului este în mod evident uriaşul cinematograf în aer liber care va fi amenajat în Piaţa Unirii. De asemenea, vor avea loc concerte impresionante în biserici sau în curtea castelului de la Bonţida.

Celebra actriţă Fanny Ardant, care a jucat în peste 100 de filme, va primi Trofeul Transilvania pentru Întreaga Carieră.

De asemenea, premiată va fi şi Anna Szeles pentru întreaga carieră, iar actorul şi producătorul Dan Nutu va fi distins cu Premiul de Excelentă.

În cadrul TIFF se vor ţine şi zilele Filmului Românesc, vor fi proiectate 13 lungmetraje şi 22 de scurtmetraje autohtone. Doua dintre aceste lungmetraje: vorbim de Charleston şi Touch Me Not intra în cursa pentru a câştiga marele premiu TIFF.

Anul trecut, peste 100 de mii de cinefili din ţară şi de peste hotare au participat la TIFF, iar anul acesta organizatorii se aşteaptă că numărul acestora să fie şi mai mare.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO