Imagini UNICE la pelerinajul de pe Dealul Mitropoliei: si-au adus COVORUL din sufragerie la sfintit

Ultima actualizare: 05-11-2012 00:13

In a patra zi de pelerinaj pe Dealul Mitropoliei, credinciosii stransi acolo au asistat la slujba inchinata Sfantulului Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucurestiului. 50 de ierarhi romani, greci si ucrainieni au oficiat liturghia.

Orele de asteptare insa si-au spus cuvantul in randul celor care n-au vrut sa plece de acolo fara sa atinga moastele si rand pe rand multi au cedat din cauza aglomeratiei.

Obositi, dupa ore intregi de stat la rand, cativa credinciosi au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Unii s-au gandit ca nu este suficient sa atinga doar ei moastele, ci si decoratiunile din casa merita sa treaca pe la cele sfinte. Niste oameni au venit pe Dealul Mitropoliei cu covorul din sufragerie in spate.

Altii, in schimb, cred ca doar rugaciunile ii pot ajuta, chiar daca au probleme ceva mai lumesti, ca gasirea unui partener, de pilda.

Toti cei aflati sambata la Patriarhie au participat la cea mai fastuoasa ceremonie religioasa de la acest pelerinaj.

Despre Sfantul Dimitrie Barasabov se spune ca atunci cand era copil a calcat intr-un cuib cu puisori, ascuns intre ierburi inalte, si i-a strivit. Drept pedeapsa, nu s-a mai incaltat niciodata la acel picior, nici macar iarna. Abia dupa mai bine de o suta de ani de la moartea lui ramasitele i-au fost descoperite intr-un rau.

Preot: "Acesta s-a aratat in vis unei copile care era posedata si i-a spus ca daca va spune parintilor ei si va scoate moastele de acolo de sub apa se va vindeca".

Si acum credinciosii isi spun sperante in Sfantul Dimitrie. O doamna a luat in grija un copil abandonat, cu probleme de sanatate si se roaga acum pentru el: "Numai Dumnezeu poate sa-l mai vindece sa stea intr-o scoala normala".

Moastele celor patru sfinti raman pe Dealul Mitropoliei pana marti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO