Greva inchide toate institutiile publice, luni. Nu mergeti sa platiti taxe!

Dată publicare: 28-05-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 01:15


Functionarii publici intra luni in greva generala. Profesorii protesteaza si ei, dar BAC-ul nu va fi afectat, asigura autoritatile. Angajati din aproape toate domeniile bugetare vor fi in greva de solidaritate, iar pensionarii picheteaza prefecturile.

Iata lista sectoarelor bugetare care vor intra de luni, in greva:

Peste 120.000 de functionari publici, atat din administratia centrala, cat si din cea locala, au anuntat ca nu vor lucra, asa ca s-ar putea ca majoritatea primariilor din marile orase, inclusiv ghiseele de evidenta populatiei sa fie inchise.

De asemenea, filialele ANAF din toata tara, casele de pensii, agentiile pentru forta de munca si prefecturile nu vor avea program cu publicul incepand de luni.

Regula se aplica tuturor institutiilor subordonate Ministerelor Muncii si Finantelor.

Serviciul de Ambulanta a anuntat ca peste 10.000 de angajati vor fi in greva generala si ca medicii vor trata doar urgentele.

Cadrele medicale nu vor lucra intre orele 9.00 si 15.00, iar policlinicile vor fi inchise.

Asistentii sociali vor participa si ei la proteste.

Actorii s-au declarat si ei solidari cu bugetarii, mai ales ca masurile anuntate de guvern ii afecteaza si pe ei. Veniturile obtinute din drepturi de autor vor fi impozitate.

In Transporturi, sindicalistii au anuntat pana acum ca Tarom si CFR nu participa la greva generala, iar Metrorex si RATB au anuntat ca suspenda activitatea, dar nu de luni, ci marti, pe 1 iunie, timp de 12 ore.

Profesorii au declarat deja ca vor intra in greva generala pe termen nelimitat din 31 mai. 

Cu toate astea, ministrul educatiei, Daniel Funeriu, da asigurari ca anul scolar nu va fi blocat de acest protest, iar examenul national de Bacalaureat se va desfasura in conditii normale.

Pensionarii au decis si ei sa participe la toate actiunile de protest organizate de confederatiile sindicale si vor incepe prin a picheta prefecturile din toata tara, in primele patru zile ale lunii iunie.  Pensionarii spun ca daca masura de reducere cu 15% a pensiilor va fi aplicata, se vor adresa Federatiei Europene a Pensionarilor si vor incepe procedurile pentru a ajunge la CEDO.

In semn de solidaritate cu bugetarii si pensionarii, taximetristii independenti vor face greva japoneza pe toata durata protestului. Ei vor avea banderole albe pe masini.

Pe de alta parte, sindicalistii strang semnaturi pentru ca in ziua in care Parlamentul va vota motiunea impotriva Guvernului sa blocheze cu totii activitatea, pe o perioada nedeterminata, alaturi de profesori si functionari.

De asemenea, se va face un lant uman in jurul Parlamentului si se vor bloca intrarile.


VIDEO PROTVPLUS.RO