Cei vinovati de camatarie ar putea primi trei ani de puscarie

Dată publicare: 27-07-2010 00:00
Dată actualizare: 21-08-2012 06:54


Iata pedeapsa care-i asteapta pe camatari, daca va fi aprobata o lege initiata de cativa parlamentari. Documentul interzice camataria si ii trimite dupa gratii pe toti cei care dau bani cu dobanda.

Tot mai multi romani ajung la politie, dupa ce camatarii i-au amenintat si le-au umflat nejustificat sumele pe care le imprumutasera.

Multi dintre cei care s-au imprumutat de la camatari au trecut prin momente de teroare. Au fost amenintati, uneori chiar batuti, ca sa plateasca mai mult decat suma luata initial.

Camatarii trebuie sa stie de acum un lucru: potrivit initiativei legislative, "darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani."

In actul normativ este definita si camata: "dobanda excesiva pe care o ia camatarul pentru sumele date cu imprumut". In definitiv aceasta este si strategia: camatarii ii imprumuta pe cei aflati la nevoie cu o anumita suma, apoi salta dobanzile de la o zi la alta.

Reprezentantii politiei spun ca in ultimul timp s-au inmultit plangerile depuse de cei care au fost terorizati de camatari. In acest moment, camataria propriu-zisa nu este pedepsita de Codul Penal. Politia intra in actiune numai cand este vorba despre santaj sau amenintari.

Legea privind incriminarea camatariei va ajunge in dezbaterea Parlamentului la inceputul toamnei.

 

Tags: legi, camatarie,


VIDEO PROTVPLUS.RO