Cei care fura din gunoi vor fi declarati hoti in Bistrita Nasaud. De ce vor sa ia autoritatile o astfel de hotarare
Ingrijorate ca nu pot sorta gunoiul pe categorii, asa cum spune legea, autoritatile din Bistrita Nasaud vor sa-i declare hoti pe cei care cauta in pubele.
Si asta dupa ce au montat ghene ecologice, iar firmele private care le administreaza sustin ca nu mai gasesc nimic de reciclat in ele.
Desi sunt instalate sub pamant, oamenii strazii se strecoara inauntru si aduna deseurile din plastic si aluminiu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Astfel de imagini sunt des intalnite in Bistrita. Oricat a incercat administratia sa ecologizeze zona rezidentiala prin proiectul de peste 30 de milioane de euro al ghenelor subterane, oamenii strazii isi vad de treaba.
Asa ca autoritatile vor sa dea o hotarare prin care gunoiul ar putea fi declarat bun al comunitatii, iar cei care-l iau din containere, sa fie acuzati de furt.
"Pai eu oricum o sa caut in gunoaie ca ma acuza, ca nu a acuzat si nu numai eu, sunt oameni necajiti. Nu au ce sa manance", s-a aparat un barbat.
Initiativa este a firmei care administreaza ghenele si care sustine ca nu mai gaseste nimic de reciclat, dupa ce trec oamenii strazii prin pubele.
De aceeasi problema s-au lovit si cei din Baia Mare, unde pubelele au fost imprejmuite cu gratii. La Ploiesti, autoritatile chiar au declarat furt scoaterea gunoiului din tomberoane, insa tot nu i-au speriat pe oamenii strazii.
"In ghena bre furt. Ferasca-ma Dumnezeu, Doamne. Auzi furt in ghena", a spus un om alt strazii.
Romania este obligata de Comisia Europeana sa recicleze peste 30% din gunoiul menajer, pana la finalul anului. Momentan procentul este de doar 3%.