Ceasuri cu buton de panică și GPS pentru elevii din București. Cum funcționează

Ultima actualizare: 29-08-2019 12:56

Părinţii vor ști unde se află copiii lor în orice moment, iar elevii vor putea contacta mult mai ușor autoritățile în caz de pericol.

Deocamdată, doar elevii de gimnaziu din sectorul 5 al Capitalei vor primi gratuit ceasuri inteligente cu buton de panică și GPS, dar programul poate fi extins în viitor.

Elevii din sectorul 5 al Capitalei sunt supravegheați 24 de ore din 24 de peste 400 de camere de luat vederi, care sunt amplasate în școli, parcuri, intersecții și multe alte zone publice. În caz de pericol, elevul care poartă un ceas inteligent cu buton de panică și GPS poate alerta poliția locală, dar și cea mai apropiată cameră de supraveghere.

5.000 de elevi din ciclul primar au primit gratuit anul trecut astfel de ceasuri inteligente de la Primăria Sectorului 5. Părinții și cadrele didactie au solicitat, însă, extinderea programului și pentru elevii de gimnaziu.

8.000 de astfel de ceasuri inteligente vor fi distribuite elevilor din clasele V-VIII din sectorul 5 al Capitalei. Fiecare dispozitiv are un buton de panică și GPS și poate fi localizat prin intermediul unei aplicații gratuite.

Ceasurile inteligente pot fi folosite precum un smartphone. Le asigură copiilor acces la internet. Au GPS, buton de panică, dar și asistență vocală și le asigur acestora posibilitatea de a comunica în timp real cu părinții sau autoritățile.

Anca Maftei, psiholog: "Copiii se simt în siguranță atunci când părinții lor sunt relaxați. Orice fel de inițiativă care îi liniștește pe ei și în ajută la combaterea anxietății este benefică. Este important să se diferențieze tipul de training, de instruire bazat pe categorii de vârstă pentru că este altceva la un copil mai mare față de unul de 6 ani".

Părinții care vor să obțină astfel ceasuri pentru copiii lor trebuie să se adreseze conducerii școlii, iar costurile vor fi suportate de primăria sectorului 5. Autorităţile nu ne-au spus câte alerte false au provocat cei mici, dar se bucura că în şcolile din zonă nu s-a întâmplat niciun incident grav anul trecut.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO