Cativa tineri au ignorat avertismentele si au patinat pe lacul Herestrau. Temperatura de - 2 grade le-a pus viata in pericol

Ultimul update: Luni 05 Ianuarie 2015 07:12
Data publicarii: Vineri 02 Ianuarie 2015 18:21
Categorie: Social

Parcurile din Bucuresti au fost desprinse dintr-un tablou feeric de iarna. Soarele i-a scos pe oameni din case, iar patinoarele au fost pline.

Unii au incercat si gheata de pe lacul Herastrau, in ciuda avertismentelor care interzic acest lucru. Si, pentru ca traim o vreme a extremelor, exact acum un an, in acelasi loc, oamenii hraneau pescarusii, iar copacii inmugureau la 12 grade Celsius.

Dupa 3 zile de ger cumplit, vineri, la -2 grade si sub razele soarelui, pentru multi bucuresteni a fost vremea perfecta. In Herastrau, tinerii au vrut sa se bucure singuri de patinaj, dar si de peisajul de poveste. Asa ca au coborat pe lac, in ciuda pericolului.

La mal, insa, gheata era mult mai subtire. Un paznic le-a cerut sa paraseasca lacul pentru ca isi pun viata in pericol. Si-au asumat, insa, riscul si au facut ceea ce si-au propus.

In urma cu un an, in luna ianuarie, peisajul din Herastrau era unul de primavara. Lacul era plin de pescarusi, iar unii faceau miscare in tricou.

Vineri, in Cismigiu, pe locul lacului, copiii s-au bucurat de un derdelus improvizat. Iar patinoarul a fost plin de oameni de toate varstele.

Lectiile de patinaj au venit, insa, de unde nu ne asteptam. La 74 de ani, domnul Stefan reuseste sa patineze mai bine decat multi adolescenti.

Dincolo de partea distractiva, patinajul ajuta si sa slabim. Specialistii spun ca intr-o ora de patinaj, o persoana de 60 de kilograme poate arde pana la 450 de calorii.

Totusi, caloriile nu mai sunt o problema cand se simte aroma de un vin fiert. Coada la vin era mai mare decat cea la inchiriat patine.

Bucurestenii care n-au ajuns inca la munte au la dispozitie patinoarul din Cismigiu. Ce program are si cat costa biletele
Bucurestenii care n-au ajuns inca la munte au la dispozitie patinoarul din Cismigiu. Ce program are si cat costa biletele
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident
Exercițiu pentru testarea reacției la accidente. Câți au oprit să ajute
Criză de sânge. Zeci de angajaţi ai primăriei din Sebeş au donat
Medalii de aur și bronz pentru România la Olimpiada internaţională de Astronomie
Imagini cu șantierul primului spital de oncologie pediatrică din România
Măsura luată de Guvern care ar putea salva turismul balnear din România
Visul unui băiețel lăsat de mamă în grija bunicii: „Să ajung ceva în viaţă, nu să stau cu mătura pe stradă”
cladiri ruina
Turiștii străini, întâmpinați de mizerie și clădiri șubrede în centrul Capitalei
Un nou început pentru familia Roxanei, fetița de 9 ani din Vaslui: „S-a schimbat viața mea”
Românii mănâncă mult și prost. Greșelile făcute în privința alimentației
Angajații mai multor companii din Timișoara, convinși să meargă să doneze sânge
După o vară secetoasă, urmează o toamnă păguboasă pentru agricultori. Efectele negative
Pompierul erou care a salvat o femeie în timpul său liber. A intrat în flăcări fără echipament