La ce trebuie să fim atenți atunci când încheiem o asigurare de călătorie

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 18:54
Categorie: Social

Românii încep să fie precauţi şi au învăţat să încheie asigurări de vacanţă înainte să plece în călătorii.

Potrivit unui sondaj recent, vânzarea de astfel de poliţe a crescut de 4 ori în ultimul an. Problema este că mulţi nu ştiu ce să aleagă şi ajung să plătească în străinătate sute de euro pentru îngrijiri medicale, chiar dacă au o asigurare în buzunar.

Dacă vrea să încheie o asigurare de călătorie pentru ţările din Europa sau pentru Turcia, un turist în vârstă de 35 de ani plăteşte pentru o poliţă standard, care îi garantează doar asistenta medicală de urgenţă şi costurile de repatriere, în caz de accident.

Sumele variază între 10 şi 30 de lei. Pentru acelaşi tip de poliţă, o familie cu doi copii va da între 40 şi 250 de lei, în funcţie de sumă minimă asigurată. Acestea sunt însă asigurări minine, care nu includ tratamentul în caz că vă accidentaţi practicând snorkeling sau parasailing, dacă vă pierdeţi bagajele sau documetele.

Cătălin Boiceanu, director firma de asigurări: "Nu toate activităţile sportive sunt acoperite de asigurarea de bază. Nu e acoperit scuba, nu e acoperit snorkeling-ul pe care îl facem în Grecia când ne punem nişte ochelari şi ne uităm după peşti. Mai departe, dacă eşti dispus să faci plimbări cu balonul sau paraşutism, trebuie să îţi iei o asigurare de sporturi extreme".

Întrebaţi brokerul şi ce tip de despăgubire oferă asiguratorul pentru că riscaţi să plătiţi sute, dacă nu chiar mii de euro, la spital, chiar dacă aveţi asigurare de călătorie.

Ciprian Ciocănel, broker asigurări de sănătate: "Această decontare poate fi directă, fără implicarea plății asiguratului la faţa locului, sau alta care din contră, necesita plata asiguratului, care primeşte banii abia când vine în ţara"

Dacă aveţi o urgenţă medicală în timpul vacanţei, primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să sunaţi la firma de asigurări, în cel mult 48 de ore. De acolo, veţi fi direcţionat către cel mai apropiat spital care are contract cu firma. dacă nu urmaţi aceşti paşi, riscaţi să pierdeţi despăgubirile.

În afară de clauzele medicale, unele companii au înregistrat creşteri şi de 400% pentru asigurarea de pierdere a documentor sau a bagajelor.

Florenţa Stoian, inspector metodologie suscriere asigurări: "Clienţii noştri sunt interesaţi în ultimul timp şi pe partea de insolventa a agenţilor de turism. Avem o asigurare pt aşa ceva"

Dacă vă bazaţi pe cardul european de sănătate în străinătate, trebuie să ştiţi că puteţi să îl folosiţi doar în spitalele de stat şi acoperă doar intervenţia în caz de urgenţă. Tratamentul, zilele de spitalizare în plus, radiografiile sau alte analizele, se plătesc separat.

 

2 milioane de locuințe, afectate în caz de dezastru. Judeţele cu cele mai puţine asigurări obligatorii
2 milioane de locuințe, afectate în caz de dezastru. Judeţele cu cele mai puţine asigurări obligatorii
VIDEO PROTVPLUS.RO
carne strut
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”
Avocatul Poporului intervine pentru apărarea drepturilor deținuților. Sesizare la CCR
Secretul celei mai populare afumători din România. Ce lemn foloseşte proprietarul
Elevii ar putea circula gratuit cu RATB din 2019. Ce a omis să spună Primăria
Sondaj: câţi români sunt de acord cu amnistierea sau graţierea corupţilor
lebede
Spectacol fascinant pe un lac de acumulare din Alba. Zeci de lebede au poposit aici
Cele mai populare căutări ale românilor în Google în 2018. Ce apare la secțiunea ”Ce este?”
Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă