Vieti salvate sau spitale complet utilate. Cat de mult putem ajuta daca viram 2% din impozitul pe profit catre o cauza

Ultimul update: Miercuri 18 Februarie 2015 07:01
Data publicarii: Sambata 17 Ianuarie 2015 19:32
Categorie: Social

De la un parc renovat, la un spital utilat modern si o scoala unde se aprinde pentru prima oara un bec. Sunt proiecte diverse pentru care voluntarii fundatiilor incearca sa obtina sustinere.

Tocmai a redevenit de actualitate mecanismul care da oricarui contribuabil sansa de a vira 2% din impozitul pe profit catre pasiunea sau cauza care ii trezeste interesul.

Era de mii de ori mai iefin, daca faceau colectie de timbre, asta spun cu subinteles pilotii si fanii raliului, care fac lobby pentru pasiunea lor. Raliul Iasului a fost finantat partial cu fonduri care s-ar fi intors, altfel, in bugetul statului.

"Free Miorita" aduna bani ca sa aduca lumina in scolile fara lumina electrica si in gospodariile sarace din sate uitate de lume. Trei mii de euro costa panourile fotovoltaice care aduc o familie sau o sala de clasa in lumea civilizata.

La un salariu lunar de 2000 de lei cei 2% din impozitul pe venit inseamna 72 de lei pe an. Cu 10-15 asemenea formulare vom repara un leagan, asa suna calculul unei asociatii de proprietari satui sa astepte ajutorul primariei. Primii bani vor fi virati insa abia in iulie si atunci va fi schimbat spatiul care arata acum dezolant.

Cate putin de la multi se zbat sa obtina si asociatiile de parinti pentru plata paznicilor, table interactive si dozatoare de apa. Cele mai recente date arata ca elevii romani citesc, in medie, numai o carte pe an. Dan C. Mihailescu, Mircea Cartarescu, Radu Paraschivescu si actori tineri sunt parte din proiectul Asociatiei CSR Mindset.

Clubul de lectura unde acestia citesc si stau la povesti cu adolescentii e sustinut tot prin asemenea donatii. Cei 2% pot salva si copiii bolnavi de cancer. Asociatia Daruieste Viata strange fonduri pentru a moderniza sectiile in care sunt tratati pacientii.

De ce platesc romanii carburanti la fel de scumpi, desi pretul petrolului a scazut cu 20%. Harta ieftinirilor din Europa
De ce platesc romanii carburanti la fel de scumpi, desi pretul petrolului a scazut cu 20%. Harta ieftinirilor din Europa
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident
Exercițiu pentru testarea reacției la accidente. Câți au oprit să ajute
Criză de sânge. Zeci de angajaţi ai primăriei din Sebeş au donat
Medalii de aur și bronz pentru România la Olimpiada internaţională de Astronomie
Imagini cu șantierul primului spital de oncologie pediatrică din România
Măsura luată de Guvern care ar putea salva turismul balnear din România
Visul unui băiețel lăsat de mamă în grija bunicii: „Să ajung ceva în viaţă, nu să stau cu mătura pe stradă”
cladiri ruina
Turiștii străini, întâmpinați de mizerie și clădiri șubrede în centrul Capitalei
Un nou început pentru familia Roxanei, fetița de 9 ani din Vaslui: „S-a schimbat viața mea”
Românii mănâncă mult și prost. Greșelile făcute în privința alimentației
Angajații mai multor companii din Timișoara, convinși să meargă să doneze sânge
După o vară secetoasă, urmează o toamnă păguboasă pentru agricultori. Efectele negative
Pompierul erou care a salvat o femeie în timpul său liber. A intrat în flăcări fără echipament