"Castelele lui Dracula" din Romania aduc tara noastra in topul destinatiilor de Halloween in 2013

×
Codul embed a fost copiat

Spirite rele, fantome si varcolaci vor iesi in aceasta noapte din intuneric, spune legenda de Halloween. Ca sa le goneasca, oamenii se costumeaza in personaje malefice si lumineaza strazile si casele cu dovleci sculptati in forme infricosatoare.

Halloweenul este ajunul Zilei Tuturor Sfintilor, o sarbatoarea crestina ce dateaza inca din anul 835.

Vechii celti credeau ca in noaptea de 31 octombrie, granita dintre lumea aceasta si cea de dincolo se subtiaza, astfel ca spiritele rele, dar si cele bune pot ajunge printre noi. Sufletele stramosilor erau primite in casa, insa, pentru a inlatura spiritele rele, oamenii au inceput sa deghizeze in monstri si sa iasa pe strada urland. Mai mult, lasau casele neincalzite ca sa fie cat mai greu de patruns.

Dovlecii erau folositi pe post de felinare pentru luminarea sufletelor.

Copiii se costumeaza si merg din casa in casa la colindat. Vecinii sunt nevoiti sa le dea dulciuri, pentru ca altfel risca sa li se faca farse.

La noi, castelul lui Dracula este in top 10 destinatii cautate de Halloween. Strainii sunt dispusi sa plateasca sute de euro pentru a petrece cateva zile pe urmele contelui Dracula.

Turistii care au ales sa petreaca Halloween-ul in Romania

Cativa turisti din Canada au platit ca sa petreaca 7 zile in tara lui Dracula. Trec pe la muzeul Peles din Sinaia, castelul Cantacuzino din Busteni si castelul Iulia Hasdeu din Campina.

"Pentru noi, cei din America de Nord, este senzational sa vedem locul de unde vin legendele lui Dracula. Aceste povesti cu Dracula sunt o parte importanta a Halloween-ului", spune Sheldon.

Vor vizita Branul, dupa care vor pleca spre Sighisoara unde vor lua parte la procesul vrajitoarelor si ritualul de omorare al vampirului.

La Castelul Bran, spre exemplu, o seara in compania lui Vlad Tepes si a ielelor costa intre 50 si 70 de lei.

"Oaspetii vor fi intampitati cu dansul ielelor, vor fi condusi apoi prin castel de catre Conte, vor face o mica oprire in temnita, unde adultii vor servi un pahar de votca neagra", detaliaza Alex Priscu, directorul castelului.

La Muzeul Brukenthal din Sibiu gasim pietre de mormant, cranii, costume de vrajitoare, potiuni magice si sange de vampir ''imbuteliat''.

O noapte infioratoare la Castelul lui Dracula, din pasul Tihuta costa 200 de lei. Petrecerea va fi una memorabila iar anul acesta sunt asteptati peste 80 de americani si sarbi costumati.

La 12 noaptea, turistii vor avea parte de surpriza vietii lor. In acest cavou se vor intalni cu "spiritul contelui Dracula" care domina intreg castelul.

Mai multe clasamente plaseaza Transilvania pe locul trei in topul destinatiilor de Halloween, imediat dupa Salem, Massachusetts si Londra.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
HALLOWEEN 2013. Costumul care a provocat un urias scandal pe Instagram
HALLOWEEN 2013. Costumul care a provocat un urias scandal pe Instagram

Fara indoiala, de Halloween, toata lumea incearca sa surprinda cu cele mai infricosatoare si mai originale costume. De multe ori insa, unii merg prea departe.

Ce a gasit o mama in punga de bomboane M&M primita de baiatul ei de Halloween. A sunat la politie
Ce a gasit o mama in punga de bomboane M&M primita de baiatul ei de Halloween. A sunat la politie

Mama unui copil de 12 ani din Pennsylvania a avut parte de un moment de groaza cand baiatul a deschis o punga de bomboane M&M primita de la vecini de Halloween.

Gluma proasta de Halloween a unui lant de magazine:
Gluma proasta de Halloween a unui lant de magazine: "maini" taiate si puse in frigidere

Zeci de norvegieni au ramas ingroziti de gluma proasta a unui lant de supermaketuri care au pus in frigiderele cu carne, "maini" taiate si impachetate.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.