Casele vechi din marile orase, oaze de liniste pentru musafiri. Conceptul de arta si terasa, adoptat si in Romania
Printre acuarele si obiecte de arta gasim un nou mediu de relaxare in casele vechi din marile orase. Cativa tineri, indragostiti de arta, si-au deschis propriile galerii si ca sa atraga mai multi oameni au amenajat si terase.
In Bucuresti, de pilda, in ciuda faptului ca totul se intampla in zone ultra-centrale, gradinile artistilor sunt o oaza de liniste pentru musafiri.
Pe strada Polona din Capitala, curtea unei case interbelice ni se dezvaluie ca un spatiu nonconformist al artistilor. Inca de la intrare ne intampina obiecte de arta contemporana si o atmosfera de vacanta. Atat in gradina, cat si in interior, regasim pensule si acuarele, in cazul in care dorim sa ne exprimam in culori.
Ideea terasei a venit firesc, dupa ce in interiorul casei o familie de artisti deschisese o galerie. Iar pentru turisti, una dintre camere a fost amenajata ca o clasica sufragerie comunista. Acum, banii scosi din vanzarile terasei ajuta la sustinerea intregului spatiu.
Tot asa se intampla si pe strada Aurel Vlaicu, intr-un alt loc dedicat culturii. Aici, niste tineri si-au propus sa ii atraga pe oameni la ateliere de creatie.
Publicul este format din tineri care fac parte din domeniul artelor, al publicitatii sau comunicarii.
Proprietarii acestor locuri spun ca aici consumul de alcool este intotdeauna cu masura pentru ca nu cumva cineva sa cada peste obiectele de arta. Altfel, conceptul arta si terasa e unul care si-a gasit usor adepti si in alte orase europene cu traditie culturala.