Restaurantele din Capitala se pregatesc sa numere banii. De ce bucurestenii petrec mai mult timp la terase toamna, si nu vara
Din experienta ultimilor ani, bucurestenii petrec mai mult timp in restaurante sau baruri in lunile de toamna, si nu vara!
Cel putin asta spun proprietarii localurilor, care au profit din ce in ce mai mare inca din septembrie. Temperaturile mai scazute ii indeamna pe oameni sa iasa mai devreme din case si adesea se decid sa ia masa in oras. In plus, se termina concediile, incep cursurile facultatilor si asta inseamna implicit mai multi clienti atat peste zi, cat si seara.
Toamna se numara banii, spun angajatii restaurantelor, care nu isi mai vad capul de treaba. Agitatia incepe inca de la final de august si din primele zile de septembrie. Vara, caldura amiezii ii tine in casa pe clientii care prefera sa iasa in oras doar seara, spun proprietarii localurilor. Toamna insa, restaurantele sunt pline inca de la ora pranzului, ceea ce inseamna mai multi bani pentru patroni.
Patron: "Vor fi cu 30% mai mari decat august, in septembrie. Datorita faptului ca romanii se intorc din vacanta, inca vor sa stea afara. E frumos, speram sa facem mai mult."
Tanara: "Eu ies foarte des, cel putin de patru ori, si in wekenduri oricum ies. Inca nu suntem educati cu mentalitatea strainilor sa iesim sa ne recreem."
Restaurantele nu se plang de clienti nici in timpul saptamanii.
Unele turiste au venit din Utah, SUA. Au petrecut 4 zile in tara noastra si au cheltuit pe mancare in jur de 300 de dolari.
Turiste din SUA: "Am mancat varza si carnati, vinete cu ceapa, ciorba."
Cand vine vorba de baruri, toamna le aduce si lor mai multi consumatori.
Victor Tulucescu: "Oamenii sunt plecati vara in concedii si asa mai departe, si toamna vin iar in Bucuresti si e mai multa agitatie si pe Centrul Vechi. Efectiv se umple mult mai repede. Cu cat sunt mai mari vanzarile toamna decat vara? Dublu as putea spune. Si e foarte mare agitatie, efectiv nu mai ai loc sa te plimbi inauntru."
Proprietarii unui local spun ca in zilele de vara au in jur de 500 de consumatori pe zi, pe cand toamna numarul lor depaseste 1000.