"Carousel", primul musical pus in scena in Romania in stilul Broadway. Spectacolul creat de regizorul Andrei Serban

Dată publicare: 16-10-2015 18:34
Dată actualizare: 19-10-2015 07:01


Stabilit de peste 30 de ani in Statele Unite, unde a cunoscut gloria chiar pe Broadway si a lucrat cu nume precum Meryl Streep, regizorul Andrei Serban s-a intors acasa pentru a monta o piesa unica la noi in tara.
 

"Carousel" este primul musical pus in scena in Romania in stilul marilor show-uri americane. La avanpremiera de joi seara, spectatorii teatrului Bulandra au patruns in lumea fascinanta a muzicii si dansului care recreeaza, de fapt, un carusel al vietii. In rolul principal, Vlad Ivanov reuseste o interpretare de exceptie.

Caruselul lui Andrei Serban isi deschide portile inca din foaierul teatrului. Aici, actorii invita spectatorii intr-o atmosfera de balci.

Decorurile, muzica si costumele colorate aduc spiritul de pe Broadway, unde oamenii merg la teatru pentru a fi distrati. Starul Caruselului este Liliom, interpretat magistral de Vlad Ivanov.

Totul se intampla pe ritmurile italienesti si frantuzesti ale anilor 50-60.

"Un spectacol comercial, la care lumea vine sa se amuze, sa se distreze, sa fie entertained, sa isi uite de problemele zilei si de aceea spun ca incepe exact asa", spune Andrei Serban.

Acesta este, insa, doar inceputul. Balciul se transforma intr-un carusel al imaginarului, cu totul surprinzator.

"Cand lumea pleaca acasa, fiecare se va intreba daca intr-adevar ceea ce a vazut este realitate, este vis?", a mai spus regizorul.

Chiar daca arata spectaculos, productia nu a costat mai mult decat un spectacol obisnuit al Teatrului Bulandra, unde sumele variaza intre 20.000 si 100.000 de euro.

"Pe Broadway ar costa milioane de dolari. Doar vedetele ar costa de 100 de ori mai mult decat costa acesti actori minunati, care sunt platiti foarte foarte modest, iar eu insumi, sumele pe care le-as capata pe Broadway sunt infinit mai mari decat cele pe care le primesc aici", a explicat Andrei Serban.

Ducu Darie, directorul Teatrului Bulandra: "La acest spectacol pot spune ca am muncit tot teatrul: de la secretara, de la vanzatoarea de bilete, pana la mine."

Iar asta se poate vedea si in culise, unde fiecare contribuie cu ce poate. Cu exceptia lui Vlad Ivanov, piesa are o dubla distributie. Printre actritele principale se numara Ana Ularu, Rodica Lazar sau Alexandra Fasola.

Alexandra Fasola, actrita: "Are o forta a iubirii cumva foarte puternic in ea si a iubirii dincolo de toate zidurile astea, de toate barierele, fricii."

Dupa spectacolul de 3 ore, publicul a plecat acasa impresionat.


VIDEO PROTVPLUS.RO