Alegerea ideala pentru cei care au eliminat mielul din meniul de Paste. E saraca in colesterol si usor de digerat
Carnea de ied este tot mai cautata de cei care au scos mielul din meniul de Paste.
Este saraca in colesterol si mai usor de digerat. In plus, retetele nu sunt pretentioase: iedul se pregateste la fel ca mielul, dar savoarea aparte a carnii face diferenta, spun gurmanzii.
Acest domn si-a cumparat in urma cu cinci ani cateva capre. Turma s-a marit iar acum are zeci de iesi si multi clienti.
Nicolae Chitulea, crescator de animale: In jur de 80-90 de iezi care au intre 15 si 20-22 de kilograme si pot fi sacrificati. E o carne mai slaba, nu contine colesterol, mai dulce
Reporter: Cat e kilogramul ?
Nicolae Chitulea: In jur de 11-12 lei kilogramul in viu
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La inceput sotia lui Nicolae a fost sceptica in privinta afacerii.
Mioara Chitulea crescator de animale: Dintr-o simpla curiozitate am cumparat o capra si am zis, ce facem cu una, am mai luat una
Reporter: Acum cate capre aveti?
Mioara Chitulea crescator de animale: 130. E un avantaj ca fac si cate doi iezi si normal ca profitul e mai bun
Cumparatorii au venit cu cateva saptamani inainte la ferma.
Cei care prefera carnea de ied spun ca are o aroma speciala, care se intensifica in cuptor. De Paste, pregatesc ied umplut cu maruntaie si legume, drob sau friptura.
Aurelia Lazar gospodina: "Am pregatit un ied umplut si o friptura de ied. Am pus verdeata multa, ceapa, usturoi si legume si maruntaiele iedului. Iedul e putin mai slab ca si mielul, carnea e fara colesterol si mai dulce. Am tinut carnea in bait si am pus zarzavat, ceapa, morcovi, ursturoi."
Diferenta se vede insa si la pret, iedul fiind putin mai scump: in viu, se vinde cu 12- 14 lei, in timp ce mielul se gaseste la 10-12 lei kilogramul. Si nu uitati: la friptura de ied, mai slaba, merge si un vin alb, parfumat, un Chardonnay sau un Muscat Otonel din zona Dobrogei.