Care post? Romanul taie deja porcul si vinde carnati!
Chit ca mai sunt aproape doua saptamani pana la Ignat, in gospodarii, ferme si fabrici se transeaza porci, se prepara carnati, jumari si costita afumata. Treaba merge ca unsa, chit ca suntem in post.
Mai mult ca oricand lumea cauta bunatati traditionale. De frica sa nu ramana cu toba si piftia in galantare, pana si responsabilii marilor magazine anunta reduceri de 10%.
In Gura Raului din marginimea Sibiului, mobilul lui nea Damian mai are putin si ia foc. Pentru ca il dor urechile deja, omul asculta comenzile la difuzorul aparatului. Lui Damian i s-a dus vestea pana in Bucovina ca porcii lui au carnea gustoasa si slanina subtire.
Apoi sa tot infuleci caltabos, toba, fleica afumata, carnat picant cu busuioc sau carnati afumati pe lemn de cires.
Mai bine de 50% dintre clienti sunt evident patronii de pensiuni.
Producatorii cer intre 15 si 18 lei pentru un kilogram de carnati, 10 lei pentru caltabos, 12 pentru slanina si 19 lei pe kilogramul de toba.
In Maramures, carnatul, jambonul si ciolanul raman in topul celor mai cerute specialitati de Craciun. Pretul nu este negociabil.
Marii retaileri anunta in perioada urmatoare reduceri intre 2 si 10% la anumite specialitati.