Capitala are 17 "puncte negre" privind accidentele provocate de pietoni. Iata care sunt acestea
In primele sase luni ale acestui an au fost inregistrate in aceste locuri 165 de accidente grave, soldate cu 12 morti, in 66 dintre acestea fiind implicati pietoni peste 61 de ani.
Purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca in urma analizelor care se fac la inceputul anului sunt identificate "punctele negre" unde in anul precedent au avut loc cel putin trei accidente din cauza traversarii neregulamentare a pietonilor.
Ioana Stancu a precizat ca in primele sase luni ale acestui an, in "punctele negre" identificate s-au produs 165 de accidente grave din cauza pietonilor care au traversat neregulamentar, soldate cu 12 morti, 153 de raniti grav si doi raniti usor.
In 66 dintre cele 165 de accidente rutiere grave au fost implicati pietoni cu vârste de peste 61 de ani. Dintre persoanele peste 61 de ani vatamate in urma accidentelor, 42 sunt femei si 24 barbati. Sapte dintre acestia au murit si alti 58 au fost raniti grav.
In opt accidente au fost implicati copii intre unu si sase ani, in alte 16 - copii intre 7 si 14 ani, iar 11 accidente s-au produs din cauza traversarii neregulamentare a unor copii cu varste intre 15 si 18 ani.
Potrivit analizelor facute, traversarea neregulamentara a pietonilor ramane principala cauza de producere a accidentelor rutiere in Capitala.
O treime dintre accidente sunt produse din cauza pietonilor care traverseaza prin locuri nepermise, a mai spus Ioana Stancu.
Avand in vedere aceste analize, Brigada Rutiera a Capitalei organizeaza, miercuri, o actiune preventiva in cele 17 "puncte negre" din Capitala, pentru constientizarea pietonilor sa traverseze numai prin locurile marcate, a adaugat Ioana Stancu.
Soseaua Bucuresti - Ploiesti, zona Pasajului Baneasa, unde anul trecut au avut loc cinci accidente in care o persoana a murit si alte patru au fost ranite grav, si Soseaua Colentina nr. 2 - zona Bucur Obor, unde s-au produs zece accidente soldate cu patru raniti grav si sase raniti usor, sunt doua dintre cele 17 "puncte negre" unde politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei au mers, miercuri dimineata, pentru a-i preveni pe pietoni si a-i face sa constientizeze ca traversarea prin locuri nepermise poate duce la accidente grave.
Actiunea preventiva a Brigazii Rutiere a Capitalei va continua in celelalte 15 "puncte negre identificate, respectiv:
- Bd. Iancu de Hunedoara nr. 2- 3 - zona Palatului Victoria (unde anul trecut au avut loc patru accidente, cu doi raniti grav si doi raniti usor);
- intersectia Soseaua Mihai Bravu - Soseaua Iancului (trei accidente, un ranit grav si doi raniti usor);
- Soseaua Pantelimon nr. 301, 350 (trei accidente, un mort si doi raniti usor);
- intersectia Soseaua Stefan cel Mare nr. 7-9 - strada Aurel Vlaicu (trei accidente, doi raniti grav si un ranit usor);
- intersectia Soseaua Colentina nr. 26 - strada Doamna Ghica (trei accidente, doi raniti grav si un ranit usor);
- Calea Calarasilor nr. 134, 137 (trei accidente, doi raniti grav si un ranit usor);
- strada Campia Libertatii nr. 31, 46 (trei accidente, trei raniti grav);
- strada Liviu Rebreanu nr. 6 (trei accidente, un ranit grav si doi raniti usor);
- intersectia Soseaua Mihai Bravu - Calea Vitan (trei accidente, doi raniti grav si un ranit usor);
- intersectia Bd. Dimitrie Cantemir - Bd. Marasesti (cinci accidente, un ranit grav si patru raniti usor);
- intersectia Bd. Gheorghe Sincai - Bd. Tineretului (trei accidente, doi raniti grav si un ranit usor);
- str. Buzoieni nr. 2-4 (trei accidente, doi raniti grav si un ranit usor);
- Calea Giulesti nr. 127, 131 (trei accidente, un ranit grav si doi raniti usor);
- intersectia Bd. Iuliu Maniu - Bd. Vasile Milea (trei accidente, un ranit grav si doi raniti usor);
- Soseaua Virtutii nr. 4, 6 (cinci accidente, trei raniti grav si doi raniti usor).