Tara in care acoperisul blocului e "problema alora de la ultimul etaj". O bucuresteanca si-a castigat dreptatea in instanta
Mai multi romani care stau la ultimul etaj au fost nevoiti sa-si repare singuri acoperisul, pentru ca vecinii nu au vrut sa contribuie.
O instanta din Capitala a decis ca aceasta este treaba asociatiei de proprietari. Iar daca asociatia nu-si indeplineste obligatiile, plateste. Asta dupa ce o femeie a castigat daune morale si materiale de 10.000 de lei, pentru ca igrasia, umezeala si mucegaiul i-au mancat sanatatea in ultimii ani.
Locatara: "A curs de am stat cu ligheanul, dar probelma e ca daca nu e terasa facuta sunt multe straturi de carton care sunt fisurate, sunt terminate."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mihaela Oprescu traieste zi de zi un cosmar. In apartamentul sau de la ultimul etaj al unui bloc de pe Calea Mosilor din Capitala, peretii sunt distrusi, igrasia e la tot pasul, iar aerul aproape irespirabil.
Din 2013 a strans probe si a dat asociatia de locatari in judecata, pentru refuzul constant de a intretine cladirea. Asta desi incaseaza fond de reparatii lunar.
Mihaela Oprescu, proprietar: "Cu 20 de lei de la fiecare, fiind 67 de apartamente, va dati seama ce suma lunara se strange."
Presedintele de bloc sustine ca si-a dat demisia inca din ianuarie si ca oricum nu avea bani sa repare acoperisul.
Administratorul asociatiei s-a aratat deranjat mai mult de faptul ca i se cer explicatii decat de situatia creata.
Acum, femeia care a castigat procesul trebuie sa primeasca acesti bani din conturile asociatiei. Daca sunt goale, toti locatarii, inclusiv ea, vor fi obligati sa se duca in fiecare luna sa depuna o treime din suma pe care o datoreaza la intretinere, direct in contul executorului judecatoresc care pune in aplicare sentinta. Diferenta o vor da la asociatie, pentru cheltuielile curente.
Bineinteles ca decizia i-a revoltat pe unii vecini, care daca nu au probleme nu vad de ce ar trebui sa fie intelegatori.
Vecina: "Nu sunt de acord cu asta, e o problema la ultimul etaj."
Potrivit legii toate asociatiile de locatari din Romania sunt obligate sa intretina cladirile si sa repare problemele aparute la acoperis, instalatii, usile si sistemele de iluminat ale imobilului.
Sursa: Pro TV
Etichete: acoperis, bloc, administrator, asociatie de locatari,
Dată publicare:
06-04-2015 18:49