Bucurestenii sunt asteptati cu paine rumena de gospodinele din toata tara
Acestea au incins bine cuptoarele, au amestecat cu iscusinta ingrediente speciale si in final i-au servit pe vizitatorii targului cu paine aburinda.
Fiecare zona a tarii are specificul ei. Incepem cu Oltenia unde a ramas inca vie traditia painii de test.
Imbracate in straie populare, femeile din Maramures pregatesc jarul. In cateva minute, asaza aluatul dospit tocmai in capatul cuptorului. Asta-i secretul ca pita maramureaseana sa se coaca atat cat trebuie.
Brutarii care lucreaza la poalele Tampei si-au adus in Capitala cuptoare electrice, nu cu lemne. Si ei au retete savuroase cum ar fi de pilda painea batuta cu cartofi.
La final, in zona rezervata Moldovei, te ademeneste mirosul ispititor de poale in brau, placinte delicioase, umplute cu branza, varza sau dovleac.
Bunatati asemanatoare gasiti si duminica la Targul de Paine organizat de Primaria Sectorului 2 in Parcul National.