Bucatarii incearca sa faca in Capitala cel mai mare mititel, demn de Cartea Recordurilor. Cate ore s-a muncit la el
Bucurestenii ramasi acasa se pot bucura zilele acestea de un adevarat festin culinar, daca ajung in marile parcuri din oras.
Vreme de trei zile, maestrii gratarelor se intrec sa prepare pentru pofticiosi cei mai buni mititei - traditionali, din peste ori curcan. In prima zi din weekend-ul prelungit, sute de bucuresteni au devorat in cateva ore un mic-gigant, de 64 de metri si 50 de kilograme. Un record care va fi doborat curand, promit bucatarii, care vor sa vanda zilele acestea micul de 100 de metri, alaturi de preparate gatite pe loc, dupa retete vechi de peste 100 de ani.
Bucatarii veniti la Festivalul Micului Cel Mare in Parcul National din sectorul doi lucreaza la foc continuu. “Micul urias, care are o lungime de 64 de m, in jur de 50 de kg, s-a muncit foarte mult la el, in jur de 10-12 ore, pana l-am format. Niciodata nu am avut asa mic urias, maine o sa fie de 100 de metri”, spune un bucatar.
Alti bucatari au vrut sa-i atraga pe pofticiosi cu mancaruri gatite pe loc. Cei care au vor si altceva in afara de mancare traditionale au de alege: rapane, scoici si raci.
Daca mai au loc si pentru desert, pofticiosii sunt invitati in Parcul Titan, la un targ cu produse traditionale, de unde nu lipsesc dulciurile facute in casa - placinte, ciocolata si acadele. Iar cei care vor sa incheie seara cu muzica, pot merge in Parcul Izvor, unde are loc, pana pe 2 mai, un festival al artistilor din Balcani.
Sursa: Pro TV
Etichete: parc, record, festivaluri, bucatari, preparate, scoici, 1 mai, gratare, mic,
Dată publicare:
29-04-2017 18:29