Spitalele scot la inchiriat sali de operatie. Cat costa sa fii tratat de medicii alesi de tine
Spitalele din Romania cauta cu disperare tratament. Il pot gasi in subinchirierea unor sali de operatie sau chiar a unor aripi intregi medicilor din sistemul privat.
Acestia vin cu pacientii lor, programati in anumite zile, si se folosesc de spatiile respective, intrumentar si personal.
La Braila, Timisoara ori Neamt sistemul functioneaza deja.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ca sa poata fi inchiriate, salile de operatie trebuie in primul rand sa arate bine si sa fie dotate ultra-modern. Iata de ce la Spitalul Judetean din Braila se vor construi in urmatoarele luni 15 sali noi, la standarde europene, din fonduri de la Consiliul Judetean si Ministerul Sanatatii.
Pe langa salile de operatie, se vor inchiria si saloanele de terapie-intensiva.
Unii medici, faimosi prin interventiile complicate pe care le fac, vor putea veni sa opereze, in anumite zile, pacienti cu programare, care platesc ca la privat. Numai aceasta subinchiriere va amortiza, in timp, investitia.
"Costa cam 300.000-350.000 o sala, daca inmultim cu 15 ajungem undeva inspre vreo 5 milioane de euro, numai partea de sala de operatie. Daca discutam despre ATI, acolo discutam cam la vreo 4 milioane, spre 5 milioane de euro", a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedinte CJ Braila.
Si in Banat medicii s-au gandit la o solutie similara.
Conducerea Spitalului Judetean Timisoara se gandeste ca pe viitor sa-si dea spre inchiriere cele peste 30 de sali de operatie, asta ar putea insemna ca pacientii care isi permit pot veni aici cu medicul privat pentru a fi operati.
La Spitalul Judetean din Piatra Neamt s-a decis subinchirierea unei sali de obstetrica-ginecologie unui medic particular care putea sa faca pana acum doar consultatii si interventii minore, de cabinet.
"Pacientii vor avea de castigat pentru ca se vor ridica foarte mult standardele de calitate", a declarat Valerica Fratila, director CJAS Neamt.
E adevarat ca pentru asta, pacientul va trebui sa plateasca.