Bolnav si sarac, nea Nelu locuieste de 2 ani intr-o masina veche. Cine i-a sarit in ajutor cand l-a gasit lesinat pe strada


Ultimul update: Sambata 06 August 2016 00:16
Data publicarii: Miercuri 03 August 2016 07:40
Categorie: Stiri Sociale

Un om sarman, de 62 de ani din Galati, locuieste de doi ani intr-o masina veche, si are nevoie disperata de ajutor. Pe nea Nelu, asa cum ii spun prietenii, l-a cunoscut recent si Ionut Paval, fost concurent al emisiunii "Dansez pentru tine".

Acesta i-a facut cunoscut cazul pe Facebook, iar acum vrea sa se ocupe de problemele lui de sanatate si, foarte important, sa ii gaseasca o locuinta.

Ionut il viziteaza pe nea Nelu in fiecare zi. El si prietenii lui ii aduc alimente, apa si, din cand in cand, ii iau hainele sa i le spele. Barbatul are toata "averea" intr-o masina veche, in care sta de doi ani. Din cauza problemelor de sanatate a slabit mult; nu cantareste mai mult de cinicizeci de kilograme.

Nea Nelu a fost pictor in santierul naval din Galati. A lucrat si in strainatate, insa starea de sanatate a mamei l-a facut sa se intoarca. In scurt timp s-a imbolnavit si el si... a pierdut totul.

Ion Sutiu: "Din cauza bolii. Prima data am fost operat inainte de a muri mama, de toate organele. Dupa cinci luni de zile de la operatie, a murit mama. M-am miscat eu repede, am vrut sa fiu pozitivist, dar totusi m-a afectat. Am vandut casa, ca sa am bani pentru medici. Fratii mei au venit, m-au vazut, dar au plecat la treburile lor."

Barbatul nu are niciun venit. Nici sa se pensioneze anticipat nu a reusit. Ionut Paval l-a vazut intr-o zi pe strada si, de atunci, viata lui nea Nelu a inceput sa se schimbe in bine.

Ionut Paval, fost concurent "Dansez pentru tine": "Era o zi torida si l-am vazut la propriu lesinat langa masina. Am oprit, l-am intrebat daca e OK, daca se simte in regula, daca vrea sa ii aduc niste apa si mi-a zis ca asta este singura lui dorinta: ar vrea sa bea o gura de apa!"

La fel de mici sunt si acum dorintele lui nea Nelu. Nu cerseste, dar e constient sa exista riscul sa nu mai poata supravietui inca o iarna in masina.

Ion Sutiu: "Sa am unde sa-mi spal, sa am unde sa-mi calc, ca am toaleta aproape. Ca eu, pana la toaleta fac jumatate de ora. Ma duc la toaleta publica sau la barul din spate, care e la distanta mai mare."

Diana Ghisman, prietena: "Cele mai mari nevoi ale lui tin de sanatate, in primul rand. Este un om diabetic. Si bineinteles o locuinta, pentru ca vine iarna."

Ion Sutiu: "Atat prieteni am: pe Facebook. Au aflat de situatia mea pentru ca i-a ajutat Ionut. Si pe mine m-a ajutat, el e salvatorul meu."

Ionut, ajutat de un mecanic, i-a reparat masina. Maine, prietenii il vor duce la spital, pentru ca starea lui de sanatate se inrautateste pe zi ce trece. In functie de diagnosticul medicilor, vor hotari care sunt prioritatile pe mai departe.

VIDEO PROTVPLUS.RO