"Blind date cu 300 de carti", initiativa inedita a unor tineri din Alba Iulia. In ce consta evenimentul ajuns la a 2-a editie

Ultima actualizare: 27-02-2017 02:45

Blind date cu cartile - este ideea nastrusnica a unor tineri din Alba Iulia care i-au invitat pe indragostiti la o altfel de intalnire.

De dragul lunii in care este sarbatorita iubirea, cititorii au avut ocazia sa isi aleaga pe nevazute, din peste trei sute de carti impachetate in hartie. In schimbul unei donatii simbolice, adolescentii au plecat acasa cu volume ale unor scriitori romani sau straini.

In prag de Dragobete, membrii unei asociatii din Alba Iulia i-au invitat pe adolescenti sa traiasca emotia unei intalniri pe nevazute cu cartile.

"Daca majoritatea dintre noi se gandeste la altfel de intalniri, o intalnire cu cartile este ceva cu adevarat special", spune un tanar.

"Mai exista in fiecare copil un suflet care inca mai are aceea dragoste de a gasi o carte si a rasfoi pagini. Cand rasfoiesc o carte ma simt acasa", spune o tanara.

Adolescentii nu au avut o misiune usoara. Din sutele de carti impachetate in hartie au avut voie sa aleaga doar una.

"Prima oara am vrut sa ma bazez pe intuitie, dar dupa m-am uitat care e mai groasa cartea si m-am dus catre prima si am luat-o pe prima", explica o tanara.

Razvan Boba, coordonator: "Actiunea noastra a constat in repunerea in circulatie din nou a unor carti care au fost donate de alti cititiori."

Dupa intalnirile misterioase, tinerii au plecat acasa cu cate o carte si au lasat in schimb o donatie simbolica. Banii stransi vor fi folositi pentru alte proiecte in folosul comunitatii.

Dorin Sava, presedinte fundatie: "Ar fi fost carti care in acest moment ar fi stat undeva pe etajera sau intr-un depozit."

Evenimentul "Blind date cu 300 de carti" a ajuns la a doua editie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO