Bilete gratuite la Untold și Neversea pentru donatorii de sânge

Dată publicare: 10-05-2019 19:24
Dată actualizare: 10-05-2019 19:55


Cine donează sânge intră gratuit o zi la „Untold" sau „Neversea". Campania "Blood Network", demarată de organizatorii festivalurilor din Cluj și Constanța, dă sâmbătă startul donării.

Nevoia de sânge este uriașă și, din păcate, România este la finalul clasamentului, cu foarte puțini donatori.

Alexia Eram: "Salvează o viaţă, donează sânge şi poţi merge la cele mai tari festivaluri - Untold sau Neversea."

Cine vrea să primească gratuit un bilet de o zi la unul dintre aceste festivaluri trebuie mai întâi să doneze sânge, apoi să se înscrie în baza de date "Şi eu donez".

Centrul mobil ajunge în acest weekend la Cluj.

Edy Chereji, director de marketing şi comunicare Untold şi Neversea: "Anul acesta mergem în 9 oraşe, am tot crescut, avem 3 oraşe în plus - Târgu Mureş, Sibiu şi Oradea. Cei care vor dona la centrele de Transfuzii beneficiază de reduceri la abonamente la Untold sau Neversea."

Corina Caragea: "Este nevoie disperată de sânge în spitalele din România, chiar acum mulţi pacienţi lupta pentru viaţa lor, iar tu îi poţi ajuta cu un gest aparent mic, dar foarte generos!"

Deşi în ţara noastră este o nevoie uriaşă de sânge, mai puţin de doi la sută din populaţie donează, iar cifrele ne plasează printre ultimele locuri în Europa, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Campania "Blood Network" îşi propune să încurajeze cât mai mulţi oameni să-şi ajute semenii.

Adriana Sime, director Centrul de Transfuzii Cluj: "Este o modalitate de a afla şi tineretul ce înseamnă donare de sânge şi este perioada în care putem spune că un pic creşte numărul de donatori. În mod obişnuit vin 60-70 până la 80 în perioada de campanie creşte numărul de donatori spre 100."

Cei care vor să facă o astfel de faptă bună, trebuie să aibă între 18 şi 65 de ani şi peste 55 kilograme. De asemenea, este obligatoriu ca în ultimele 6 luni să nu fi suferit nicio intervenţie chirurgicală.

Paula Herlo: "În primul rând salvezi pe cineva care are nevoie de sânge!"

Donatoare: "Donez de la 18 ani şi nu cred că am avut o pauză mai mare de 3 luni. Ajut şi o viaţă."

Anul trecut, peste o mie de persoane au donat sânge în caravanele mobile din ţară şi alte 3 mii în centrele de transfuzii. Toate au primit bilete de o zi sau reduceri la festivalul preferat - Neversea sau Untold.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO