Biciclete pentru toate gusturile si buzunarele. Pacat ca nu avem piste

Ultima actualizare: 04-10-2012 15:59

Chiar daca ar vrea sa respecte natura ori sa faca economie, romanii tot n-au prea multe sanse sa renunte la masina in favoarea bicicletei. Culmea este ca oamenii vor, din moment ce cumpara cam 100.000 de vehicule pe doua roti in fiecare an.

Unele sunt pliabile, altele mari, ca niste motociclete. Pacat insa ca nu au pe unde sa circule.

Este adevarat ca o bicicleta pliabila are doar 8 kilograme, dar costa peste 3.000 de lei. Cu 1.000 mai putin, va luati una de 12 kilograme.

Inventie epocala. Bicicleta fara lant uimeste prin siguranta si fiabilitate

Trecem si la categoria grea. O bicicleta care imita o motocicleta, cu pedale, si de doi metri lungime. Pret final, 1.300 de lei.

Tot la capitolul ciudatenii, gasim vehiculul fara lant care a fost inlocuit de un sistem de parghii integrate in furca rotii din spate.

Mersul pe bicicleta in Capitala: un act de curaj

Oricat de trasnite, de scumpe sau de prietenoase cu mediul ar fi aceste jucarii este greu sa te bucuri de ele in orasele Romaniei pline de masini.

In Bucuresti, putinele piste sunt folosite pe post de parcari. Culmea e ca Ministerul Mediului are 24 de milioane de lei pentru infrastructura, dar nu cere nimeni fonduri. Asa ca putem sa ne dam cu bicicleta... prin casa. Exista programe care simuleaza inclusiv trasee reale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO