Bacalaureat mai usor, note DEZASTRUOASE. Niciun zece in Bucuresti

Ultima actualizare: 20-09-2012 21:43

UPDATE: Multi chemati, putini alesi. Cam asa a fost si la bacalaureat. Pentru prima data in ultimii 10 ani, mai bine de o treime dintre absolventii de liceu nu au fost capabili sa ia media 6 la cele trei probe scrise.

In timp ce elevii spun cu lacrimi in ochi ca subiectele au fost dificile, ministrul educatiei le transmite sec: acesta este de fapt nivelul lor de pregatire.

Sunt licee in tara chiar unde niciun elev nu a reusit sa ia bac-ul sau promovabilitatea este foarte mica.

Elevii sustin ca rezultatele sunt atat de slabe nu pentru ca aceasta generatie ar fi cea mai slaba, ci pentru ca bacul de anul acesta a fost unul nou.

Probele orale s-au dat in timpul anului, iar elevii nu au mai primit note pe ele, ci doar niste calificative. asta inseamna din start ca liceenii au pierdut doua note mari. Si s-a renuntat si la proba E, la cer cei mai multi alegeau educatia fizica si obtineau iarasi note intre 8 si 10.

La Grupul Scolar "Spiru Haret" din Ploiesti 48 de tineri au dat bacalaureatul. Niciunul nu a reusit sa ia macar 6, ca sa promoveze. La fel s-a intamplat si la Grupul Scolar Industrial din Pucioasa, judetul Dambovita, unde din 159 de elevi doar cinci au reusit sa treaca.

Situatia este dezastruoasa in toata tara. In 11 judete, elevii au picat intr-o proportie rusinoasa: intre 40 si 55%. Cele mai slabe rezultate s-au dovedit, de exemplu, in Ialomita, Galati, Prahova si Brasov.

Ministrul educatiei crede insa ca abia de acum inainte examenul vietii o sa fie unul relevant. Cei mai multi nemultumiti au depus deja contestatii, iar rezultatele finale le vor afla joi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO