Autostrada Soarelui mai inghite o promisiune: "e gata la 30 iunie". Cum se munceste insa pe santier

30-03-2012 18:19


Promisiuni desarte pentru Autostrada Soarelui. Ministrul transporturilor, aflat intr-o inspectie pe santier, sustine ca vom ajunge de la Bucuresti la Constanta incepand cu 30 iunie.

Vom circula insa intre Cernavoda si Medgidia pe un singur fir pe sens. Situatia din teren il contrazice, lucrarile se misca in ritm de melc, iar demonstratia de forta din timpul vizitei oficiale s-a incheiat odata cu plecarea delegatiei. Asa ca ar fi o minune ca autostrada sa fie terminata pana la sfarsitul anului.

Sefii santierului dintre Cernavoda si Medgidia s-au dat peste cap sa demonstreze un chef de lucru cum rar gasesti pe autostrazile din Romania. Este de inteles: au un termen foarte strans pana la sfarsitul lunii iunie trebuie sa dea gata un sens, iar pana la inceputul anului viitor ceilalti 20 de km. Promisiunea pare insa prea optimista, in conditiile in care trebuie ridicate 26 de poduri, executate sapaturi de pana la 20 de m adancime si turnat asfaltul.

Asa se face ca pana acum lucrarile sunt gata doar in proportie de 20 la suta. De fapt, toata inspectia de azi a fost praf in ochi.

Imediat ce delegatia a plecat, muncitorii au plecat si ei, au abandonat utilajele, iar lucrarile au inghetat.

Adica muncitorii au terminat cu o jumatate de ora mai repede decat prevede programul de munca.

De 25 de ani ne chinuim sa facem autostrada spre mare. Am inceput-o in 1987 si ne-am propus sa o terminam in 2009, apoi in 2010 si in 2011. Va fi gata de fapt in 2013, cel putin daca e sa mai credem in promisiunile cu care ministrii ne-au tot obsisnuit...

Nici un termen nu a fost respectat asa ca am pierdut si acest pariu. Lucrurile nu stau mai bine nici pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti. Termenele nu au fost respectate iar ultimul era stabilit in aprilie. Greu de crezut ca se va intampla o minune intr-o luna.

VIDEO PROTVPLUS.RO