Autoritatile aloca bani pentru inca o autostrada care nu va fi terminata


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 17:11
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In tara unde nici un santier de autostrada nu s-a incheiat dupa Revolutie, statul mai deschide o lucrare noua. 200 de milioane de lei au fost alocati din bugetul de austeritate pentru exproprieri la viitoarea autostrada Sibiu-Orastie.

Intre timp, alte trei santiere amortite de lipsa finantarii ar fi trebuit finalizate deja. S-a ajuns la situatii ridicole, cand mai construim cate doi kilometri de asfalt sau doar jumatati de poduri.

In locul unde terenurile se vindeau acum trei ani si cu 800 de euro pe metrul patrat, aproape sase hectare ar trebui cumparate de stat de la oameni ca Gigi Becali sau fratii Negoita.

Asa ca autostrada Bucuresti-Ploiesti este deja la 60%, insa de la Stefanesti spre Ploiesti. Trebuia sa fie gata inca din primavara acestui an.

Pentru finalizarea santierului lipsesc aproximativ 200 de milioane de lei. Exact cat a deblocat azi statul pentru exproprieri la viitoarea autostrada Sibiu-Orastie.

In acest moment, Romania are deschise santiere pentru patru autostrazi. Niciuna nu a ajuns inca la destinatie din lipsa banilor, desi majoritatea puteau fi deja finalizate.

Fara autostrazi! Exproprieri degeaba, platite cu zeci de milioane
Legea exproprierilor permite statului continuarea lucrarilor
Autostrada? Nu-s bani de exproprieri! Pipera vinde si la jumatate de pret
VIDEO PROTVPLUS.RO