Mii de romance maltratate de partenerii de viata! Dramele lor iti dau fiori

Dată publicare: 08-10-2008 00:00
Dată actualizare: 05-05-2012 02:21


Drama unei femei batute de ani de zile de concubin scoate la iveala neputinta institutiilor statului fata de violenta conjugala.


Tanara se lupta sa scape de agresor, dar nu reuseste. Dupa ce este amendat pentru tulburarea linistii si ordinii publice, barbatul este lasat sa plece. Legea spune ca numai plangerea scrisa a victimei duce la intocmirea dosarului penal. Chiar si asa, omul nu ar fi arestat.

Cei doi au impreuna o fetita, care ar putea fi si ea in pericol. Mama ei nu stie unde sa se mai ascunda. Si-a schimbat mereu adresa, dar in zadar. Si nici nu a gasit un loc in adaposturile amenajate pentru femeile batute.

Autoritatile sunt neputincioase in cazurile de violenta in familie. Peste 10.000 de femei au fost agresate in ultimii ani, iar statisticile politiei vorbesc de sute de victime ucise in bataie.

Fundatiile private care au deschis adaposturi pentru victimele violentei conjugale au prea multe cereri pentru locurile putine pe care le au. Iar femeile batute nu pot sta decat temporar in aceste camine. In plus, in bugetul de stat sunt prevazuti prea putini bani pentru aceste adaposturi sociale.

Puse la respect cu pumnul: 50 de femei omorate de soti


VIDEO PROTVPLUS.RO