Au indurat frigul ca sa ajunga la moastele Sf. Ioan cel Nou. Un om a murit

Dată publicare: 24-06-2010 00:00
Dată actualizare: 30-10-2012 21:32


UPDATE: Mai bine de 5.000 de crestini din toata tara sunt la Suceava pentru marele pelerinaj de Sanziene si se roaga aprins ca Cerurile sa nu mai toarne atata ploaie si atata suferinta.

Mii de oameni si doar cinci jandarmi - o lupta inegala, purtata in zi sfanta. Pelerinii le-au scapat pur si simplu printre degete militarilor si multi dintre credinciosi s-au transformat in adevarati contorsionisti ca sa atinga primii moastele lui Ioan cel Nou.

Pe multi inghesuiala aproape i-a doborat, iar unui barbat de 40 de ani i-a fost chiar fatala. S-a stins dupa ce a tremurat
miercuri noapte langa zidurile manastirii, la 8 grade Celsius, si pe o ploaie rece. Oamenii au avut la dispozitie corturi sau un internat unde sa doarma, dar majoritatea au preferat sa stea in jurul lacasului, ca sa ajunga cei dintai la moaste cand vor fi scoase.

Procesiunea si-a urmat joi cursul, iar ramasitele sfinte au fost plimbate pe strazile Sucevei. Si aici fortele de ordine au facut cordon, ca sa nu se napusteasca multimea. Chiar si asa, unii au incercat sa ajunga la racla din mers.

Mai prudenti, unii au privit din balcon ceremonia religioasa, ca sa nu se calce in picioare cu ceilalti. Credinciosii au urmat cu sfintenie un obicei vechi si au ingenuncheat, ca sa treaca pe sub o icoana considerata facatoare de minuni.

La Pelerinajul de Sanziene, pelerinii, inspaimantati de inundatiile devastatoare din ultima vreme, au implorat mila cerului.

Tags: pelerinaje, moaste,


VIDEO PROTVPLUS.RO