Cresc cu 50% salariile profesorilor ! Basescu a promulgat legea

Ultima actualizare: 09-07-2012 09:22

 Traian Basescu a decis sa promulge legea gratie careia salariile profesorilor cresc cu 50%. A facut acest gest, desi Guvernul s-a impotrivit vehement masurii. Presedintele a considerat insa indicata majorarea salariala.


Nepromulgarea ar fi putut fi interpretata ca o dezicere a mea fata de pactul educatiei.
Traian Basescu
Se pare ca exista bani pentru aceasta crestere salariala: "Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati. Daca vrei sa asiguri resurse pentru profesori sau nu. Bani exista si toate analizele probeaza acest lucru", a mai adaugat seful statului.

Va reamintim ca vineri dimineata presedintele a a avut o intalnire cu liderii sindicatelor din invatamant, reprezentantii cadrelor didactice afirmand ca daca Basescu nu promulga legea, dascalii declanseaza greva generala.

Indiferent cine va bloca legea, suntem pregatiti si vom declansa greva generala. Normal ar fi sa se promulge legea pentru ca Parlamentul si Curtea Constitutionala s-au pronuntat deja
Catalin Croitoru, presedinte FEN
La intalnirea cu seful statului au participat, printre altii, liderul Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, Marius Nistor, din partea Federatiei "Spiru Haret", presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru si liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu.

Liderii federaţiilor sindicale din educatie au semnat, la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, Pactul pentru educatie, apreciind faptul ca in acest document se regasesc si observatiile sindicalistilor.

Liderii sindicatelor i-au transmis şefului statului ca este necesara si investitia in resursa umana, pentru ca reforma in educatie sa aiba succes.

Traian Basescu le-a spus reprezentantilor sindicalistilor din invatamant ca "nu a realizat importanta eductiei pana cand nu a inceput sa participe la sedintele Consiliului European, unde acest subiect este unul prioritar".

Camera Deputatilor a aprobat la inceputul lunii ordonanta care prevede cresterea cu 50% a salariilor personalului din invatamant. In urma acestei decizii, premierul Tariceanu a avertizat in nenumarate randuri ca marirea salariilor ar putea provoca o inflatie galopanta si va determina "discrepante bugetare majore".

Dupa indelungi discutii, Curtea Constitutionala a decis ca votul Parlamentului este legitim, in ciuda opozitiei Guvernului.

Votul judecatorilor de la Curtea Constitutionala a fost fara echivoc: legea votata de Parlament a fost declarata constitutionala de majoritatea magistratilor Curtii.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO