Atentie! Promotii mincinoase in magazine!

Ultima actualizare: 27-08-2012 16:45
Cumparaturi

Nu va lasati sedusi de promotiile din magazine, care arata reduceri de nerefuzat. In cel putin 20% din cazuri, sunt mincinoase, anunta comisarii de la Protectia Consumatorului, care au pornit mai multe controale.


Nu degeaba multi cumparatori spun ca promotiile de la noi nu sunt promotii si ca, dupa o reducere, chiar si de 80%, un articol de imbracaminte ramane tot scump. De ce se intampla acest lucru? Au descoperit comisarii de la Protectia consumatorului.

Vanzatorii incep sa taie din pretul unui pantalon, spre exemplu, 20%, inainte de perioada de reduceri oficiale. Daca pantalonul respectiv nu s-a vandut, in cel mai fericit caz mai taie inca 50%, dar nu din pretul deja redus, cum ar trebui si cum se face peste tot, ci din cel initial. Si acesta este un exemplu fericit, pentru ca altii nu se sinchisesc sa faca nici asta. 

De exemplu, sefa unui anumit magazin nu vrea nici in ruptul capului sa recunoasca in fata comisarilor ca ar fi gresit. Desi vitrinele sunt pline de afise cu reduceri, pe etichetele hainelor nu apare pretul initial, din care ar fi taiat 10%.

Din peste 800 de magazine verificate de OPC, in 776 s-au constatat abateri. 

"15- 20% din produsele care sunt trecute in perioada asta la soldari reprezinta produse prin care agentul economic incearca sa si vanda marfa. Foloseste tot felul de tertipuri pentru a-l induce in eroare si a-l convinge sa cumpere produsul respectiv", spun autoritatile.

Toti cei vinovati au primit amenzi de la 1.000 la 10.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO