Bauturile carbogazoase cresc riscul imbolnavirii de cancer pancreatic
Puneti-va pofta-n cui! Cam asa suna sfatul unor cercetatori americani pentru cei care prefera bauturile racoritoare carbogazoase.
Daca sunt consumate frecvent, riscul imbolnavirii de cancer pancreatic creste alarmant, avertizeaza specialstii intr-un studiu dat recent publicitatii.
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Minnesota, riscul imbolnavirii de cancer la pancreas creste cu 87% in cazul persoanelor care consuma cel putin 2 sticle de bauturi carbogazoase pe saptamana. Continutul mare de zahar creste cantitatea de insulina produsa de pancreas, spun specialistii. Iar asta poate contribui la aparitia celulelor canceroase pe acest organ.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alti medici, mai retinuti, sunt de parere ca ar fi si alti factori care duc la imbolnavirea de cancer.
"Daca un pacient vrea sa-si reduca riscul de face cancer de pancreas, primul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa nu fumeze. Este singurul lucru despre care s-a dovedit ca are o influenta mare asupra riscului de cancer pancreatic", spune Emily Winslow, profesor asistent de chirurgie
Daca sucurile carbogazoase nu sunt agreate de medici, lucrurile stau cu totul altfel in cazul berii. Este o bautura sanatoasa, spun specialistii californieni, care mentioneaza insa ca nu trebuie consumata in exces. Cam una, maximum doua pe zi. Berea din orz si hamei contine siliciu intr-o forma usor de asimilat, care contribuie la intarirea oaselor si combate osteorporoza, sustin cercetatorii. Iar antioxidantii ajuta trupul sa se mentina tanar.