Atentie! Creste numarul micutilor diagnosticati cu paraziti intestinali


Ultimul update: Sambata 04 August 2012 07:57
Data publicarii: Joi 02 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Nu mai putin de 2000 de copii din orasul Brasov se imbolnavesc anual de paraziti intestinali. Numarul este ingrijorator avand in vedere bolile care se dezvolta din aceasta cauza.

Autoritatile spun ca au gasit cauza imbolnavirilor in parcurile in care cei mici se joaca impreuna.

Numarul de imbolnaviri cu paraziti intestinali ne situeaza pe un loc fruntas si rusinos in Europa. Statistica este ingrijoratoare in ntreaga Romanie, dar la Brasov incidenta mare a imbolnavirilor a atras atentia Agentiei Metropilitane, care incearca sa identifice de unde vine problema.

Specialistii banuiesc ca parazitii colcaie prin gropile cu nisip, acolo unde ajung usor si cainii si pisicile, principalii purtatori. Asa ca au luat probe din mai multe locuri publice si le vor analiza. Trebuie mentionat ca numarul imbolnavirilor e destul de ridicat mai ales in zonele rurale sau acolo unde lipseste o igiena stricta si educatia sanitara.

"Un animal tinut in casa, daca proprietarii urmeaza sfaturile medicului veterinar, are o incarcatura parazitologica acceptabila. Nu acelasi lucru il putem spune despre animalele fara stapan, care in momentul de fata reprezinta o necunoscuta pentru noi", a precizat dr. Dorin Enache, mnagerul Directiei Saniatre Veterinare Brasov.

Campania initiata la Brasov isi propune sa-i informeze pe parinti si educatori, dar si pe cei mici, care pot intelge de la o anumita varsta cat de importanta este igiena.
 

Atentie maxima la dusmanii ascunsi ai danturii
Atentie! Telefonul mobil, de 18 ori mai murdar decat capacul de la toaleta
Atentie! Obiectele care ne inconjoara sunt pline de microbi
VIDEO PROTVPLUS.RO